Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Vatanı geçilmez kılmak için binlerce asker şehit düştü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 101. yıldönümünde, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Başkan Ekrem Gök, “Aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Çünkü şehitlerimiz milletimizi hür, vatanımızı geçilmez kılmamın mücadelesini vermiştir” dedi.
 
AZİZ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ
101 yıl önce kanlarıyla vatan topraklarını sulayan, canlarını vererek bu üzerinde yaşadığımız aziz yeri, vatan toprağı kılan ve tarihe altın harflerle adını yazdıran 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası, renkli bir organizasyona daha imza attı. Üyelerine yönelik yaptığı çalışmalarla takdir toplayan TSO, bu özel günü de unutmadı.
 
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Makro AVM’de düzenlenen programda canlı heykel, tiyatro gösterileri ile Kültür Bakanlığı Sanatçısı İpek Merve Tahancı’nın katılımıyla Çanakkale Türküleri seslendirildi. Birlik ve beraberlik duygusunun bir kez daha pekiştiği bu günde, sergilenen oyunlar ve seslendirilen türküler, etkinliğe katılanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.
 
BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ
Çanakkale Zaferi’ndeki savaş anını canlandırılmasıyla başlayan program, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Gencinden yaşlısına, herkesin büyük ilgi gösterdiği törende; 101 yıl önce ne zorluklarla mücadelelerin verildiği, Çanakkale’nin nasıl geçilmez kılındığı yeni nesil gençlere bir kez daha aktarılmış oldu.
 
GÖK’TEN KATILIMCILARA ÇİÇEK
Kültür Bakanlığı Sanatçısı İpek Merve Tahancı ve ekibi tarafından seslendirilen ‘Çanakkale Türküleri’, programa katılanları 101 yıl önceye götürdü. Etkinliğin sonunda emeği geçenlere çiçek takdim eden TSO Başkanı Ekrem Gök, programın hazırlanmasında emekleri olan herkese teşekkür etti. Çanakkale Zaferi için büyük mücadelelerin verildiğine dikkat çeken Başkan Gök, “Çanakkale Zaferi, dünya siyasetinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin gidişatı üzerinde Türk Milleti, belirleyici bir rol olmuştur. Çanakkale tarihimizin en acı ve kanlı zaferidir. Türk askeri Millet olma bilinciyle bir amaç; tek sonuç ruhuyla savaşmışlardır. Amaç milletimizi hür, vatanımızı geçilmez kılmaktır” dedi.
 
HASSAS BÖLÜMÜNÜ TEŞKİL EDER
Gök konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu amaçla her Mehmetçik vatanımızı aydınlık yarınlara taşımakta aktif rol üstlenmiş ve şanlı sonuçla dünya tarihinde yerlerini almışlardır. Kurtuluş Savaşı, bir prestij ve azmin mücadelesidir. Çanakkale Muharebeleri, 1. Dünya Savaşı’nın en önemli ve hassas bölümünü teşkil eder. Çanakkale Savaşı, ordumuzu zaferle taçlandıran Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmış, milletimiz 250 bin evladını bu savaşta şehit vermiştir. Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, aziz şehitlerimiz, dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır.”
 
BİRLİĞİMİZİ ASLA BOZAMAYACAKLAR
“Her ne sebeple olursa olsun savaş; büyük bir yıkımı, insanlık onurunun ayaklar altına alınmasını ifade eder. Terör denilen lanetle mücadele milletimizin bekası için oldukça elzemdir Maalesef ki terör şekil değiştirmiş boyut atlamış ve hainliği katlanarak artmıştır. Ülkemizde yüzyıllardır başaramadıkları emellerini gerçekleştirmek uğruna, hergün ülke içinde huzursuzluk, kaygı ve isyanın sancılarıyla halkımızı terör karşısında çaresiz bırakmaya çalışıyorlar.”
 
O GÜN ORDA HEPİMİZ OLABİLİRDİK
“Vatanın çeşitli yerlerinde sivil halkı hedef alarak patlamalar yaşanıyor. En son Ankara Kızılay da yaşanan vahim patlama da yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını yitiren tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. O gün orda hepimiz olabilirdik. Terör bu kadar içimize sızabilmişken lütfen daha sıkı sarılalım birbirimize. Gün birlik günüdür beraberlik günüdür. Acılarımızı yine bizden başka kimse sarmayacak. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.”
 
BARIŞ DOLU BİR DÜNYA TEMELİ
“İnsanların hiçbir ayrım gözetmeden ve gelecek kaygısı duymadan; huzur, sevgi ve kardeşlik içinde bir arada yaşayacakları, barış dolu bir dünyanın temelleri atılmalıdır. Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde, büyük önder Atatürk’ü, Çanakkale şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, Şehitler Günü münasebetiyle, bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor ruhlarınız şad olsun diyorum” dedi. Konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu