Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Çerikli Avrupa yolunda

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çerikli  Çok  Programlı  Anadolu  Lisesinin gerçekleştirdiği  ‘Çerikli Avrupa Yolunda’’ olan İlk Erasmus+ projesi  gerçekleştirildi.

ÇOCUKLARIMIZ BIR ÇOK KAZANIM SAĞLADI

İlk akışta; 24.03.2019-06.04.2019 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşen ve 10 öğrenci, 2 refakatçi öğretmen ile birlikte ‘Uyum zorluğu çeken çocukların eğitimi’ konusunda  Emergency Medical Service International kurumu tarafından  staj eğitimi verildi. İkinci akışta ise 09.06.2019-22.06.2019 tarihleri arasında Romanya’da gerçekleşirken, 10 öğrenci 2 refakatçi öğretmen ile ‘Engelli bakımı’ konusunda  bir vakıf kurumu olan Asociatia Don Orione tarafından  staj eğitimi verildi. Çerikli Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Akagündüz “Gerçekleştirilen bu projenin mesleki, dilsel, sosyal ve kültürel yönlerden çocuklarımıza birçok kazanım sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

ÜLKEMIZDE UYGULANABILIRLIĞI

Okul Müdürü Akagündüz “Öğrencilerimize mesleki anlamda, ülkemizde yeterince mevcut olmayan, eksik konularda bilgi kazanımı sağlayarak gelecekte iş bulma bakımından kolaylık sağlayacak birçok getirisi olacaktır. Avrupa ülkelerinin, engelli bireylerine sağladığı toplumsal düzenlemeler, bu düzenlemelerin ülkemizde uygulanabilirliği, uyum zorluğu çeken çocukların teşhisi, bunların hayata adaptasyonu ve bu çocukların adaptasyonu için yapılması gereken teknik  yöntemler gibi birçok getirisinin olacağını hedefliyoruz. Mesleki olarak getirilerinin yanı sıra öğrencilerimizin yabancı dil konusundaki eksikliklerini kapatma olanağı sunan ve sağlayacağı yabancı dil pratik imkanı ile öğrenilen bilgilerin kalıcılığını sağlayacak olan bir proje olma özelliğini taşımaktadır. Proje sayesinde yabancı dil konusunda alt yapı oluşturmuş olacak bu öğrencilerin, kendilerini daha sonra yabancı dil konusunda geliştirmek isteyeceğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

FARKLILIKLARA KARŞI SAYGILI

Akagündüz “Tüm bu kazanımlara ek olarak yaşadıkları çevreden çıkma fırsatı bulmamış bu öğrencilere farklı toplum düzenleri, farklı dinler, farklı diller gibi birçok farklılıkları göstererek öğrencilerimizde farklılıklara karşı saygı duyma bilinci uyandırmış olacağız. Böylelikle kendi gibi olmayana saygılı, farklı kültür düzenlerine meraklı, ülkesinin Avrupa düzeyinde sağlık koşullarına sahip olması için çalışan bir nesil yetiştirmek için gerekli başlangıcı yapmış bir kurum  olduğumuzu düşünüyoruz. Bu projenin, sahip oldukları vizyon ve belirledikleri misyon ile gelişime, değişime açık nesiller yetiştirmek için atılan bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x