Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Çeşnigir kanyonunda gezinti teknesi suya indi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE YAPILAN TEKNE GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞIYOR

Tarihi Çeşnigir Köprüsü çevresinde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in talimatlarıyla başlatılan Çeşnigir Kanyonu çalışmaları hızla ilerlerken, 15 kişi kapasiteli ve güneş enerjisi ile çalışacak olan gezinti teknesi suya indirildi.

ÇALIŞMALAR BİR BİR TAMAMLANIYOR

Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan, Büyük Selçuklu Devleti zamanında yapılan tarihi Çeşnigir Köprüsünün turizme kazandırılması, il ekonomisine katkıda bulunulması amacıyla Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in talimatlarıyla başlatılan Çeşnigir Kanyonu Projesi hızla ilerliyor. Proje kapsamında yürüyüş yolları, oturma alanları, bisiklet yolu ve seyir terasının kaba inşaat çalışmalarının büyük bölümü tamamlanmış durumda. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yapım çalışmaları devam eden Seyir Terası, Çeşnigir Vitamin Kafe, gezinti teknesi, çevre düzenlemesi ve proje kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

 

KIRIKKALE’DE YAPILDI

İskele çalışmaları tamamlanan Çeşnigir Kanyonunda gezintiye çıkacak 15 kişi kapasiteli tekne suya indirildi. Yapımı Kırıkkale’de gerçekleşen ve güneş enerjisi ile çalışacak olan gezi teknesi şimdiden büyük ilgi uyandırmış durumda. Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yapımı devam eden ulaşım, yürüyüş, bisiklet yolu ile kamp alanında incelemelerde bulunan Vali Sezer, işçilere tatlı ikramında bulunarak bir süre sohbet etti. Diğer taraftan Vali Sezer, incelemeler esnasında fidan dikimi gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Sezer’e eşlik eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Osman Akbaş sürdürülen çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgiler verdi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x