Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkale

Çiftçiler TANAP hakkında bilgilendirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Karakeçili ilçesinde çiftçiler, arazilerinden geçecek Trans Anadolu Dogˆalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) hakkında bilgilendirildi.
20 ilden geçecek
BOTAŞ Genel Müdürlüğü TANAP Ankara Kamulaştırma Şefliği’nde görevli Murat Aydın, ilçede bir kıraathanede düzenlenen toplantıda, çiftçilere kamulaştırma bedeli hakkında bilgi verdi.Ardahan’dan başlayıp 20 ilden geçerek Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak boru hattının Türkiye toprakları üzerindeki uzunluğunun yaklaşık bin 805 kilometre olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:”Borunun gömülü olacağı 16 metrelik koridor için daimi ve müstakil üst hakkı, ilave 20 metre genişliğindeki koridor için inşaat süresince kullanılmak üzere geçici irtifa hakkı tesis edilerek kamulaştırma yapılacak. 16 metre genişliğindeki boru hattı koridorunun tapuya tescil edilecek ve 20 metre genişliğinde geçici kullanılacak alan tapuya tescil edilmeyecek.”
Bedeller ödenecek
“İnşaat bittikten sonra 16 metre genişliğindeki boru hattı koridoru üzerinde bina yapmamak ve ağaç dikmemek kaydıyla kullanıma müsaade edilecektir. Kamulaştırma işlemi acele kamulaştırma ve kamu yararı onayı ile kamulaştırılacak.” Şeklinde bilgi veren Aydın, şöyle devam etti. “ Arazi bedeli toplam 36 metre olan inşaat koridoru için ödenecek olup varsa kesilen ağaçlar ile zarar görecek yapıların bedelleri de ayrıca hesaplanarak hak sahibine ödenecektir. Hattın bitiminde arazi eski haline getirilecektir.” Aydın, kamulaştırma bedelinin tespitinin Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi tarafından yapılacağını belirterek, kamulaştırma bedelini kabul etmeyenlerin mahkemeye müracaat edebileceklerini kaydetti.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu