Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Çocuklarımız okusun atalarını tanısın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çocukların milli şuurla yetişmesi için adımlar atan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, çocuklar için Türk Tarihi ve Türk Mitolojisini anlatan kitaplar yayınlayarak, çocuklarımıza tarihini, kültürünü ve milli değerlerini öğretmeyi amaçlıyor. Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin kitapların Ülkü Ocaklarından temin edilebileceğini söyledi.

 

DEDE KORKUT’TAN NUTUK’A

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yeni yayınları ile dikkat çekiyor. Çocuklara özel olarak yayınlar yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, çocuklar için Kutadgu Bilig, Nutuk ve Dede Korkut kitaplarını yayınladı. Kitap Yurdu ve Ülkü Ocakları Binalarından temin edebileceğiniz eserler sayesinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Türk gençliğinin millî şuurla yoğrularak sağlam bir gelecek tasavvuru oluşturmasına önemli katkılar sağlamasını hedefliyor. Daha önce de Çocuklara özel Tiyatro Gösterimi yapan Ülkü Ocakları son olarak Türk Mitolojisinde yer alan motiflerden esinlenerek yapılan boyama kitabı yayınladı. Ülkü Ocaklarının çocuklar için yaptıkları yayınlar ebeveynler tarafından takdirle ve büyük bir ilgi ile karşılanıyor.

 

MİLLİ ŞUURLA YETİŞSİNLER

Çocukların Milli şuurla yetişmesi gerektiğini belirten Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin, “Çocuklar İçin Nutuk, Çocuklar İçin Dede Korkut ve Çocuklar İçin Kutadgu Bilig kitaplarımızdan sonra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak şimdi deÇocuklarımız için Boyama Kitabı çıkarttık. Genel Merkezimiz tarafından belirlenen ve İl Teşkilatları olarak uyguladığımız plan ve program içerisinde çocuklarımızı Batman, Süper Man gibi karakterlere teslim etmeyip, Milletini, Tarihini, Atalarını tanıyan nesiller olarak yetişmelerini arzu etmekte ve bunun için uğraş vermekteyiz. Teknolojinin esir aldığı, beyinleri esir alınmış bir gelecek bu milletin başına gelebilecek en büyük felakettir. Bu bağlamda ağaç yaşken eğilir ilkesini göz ardı etmeden Çocuklarımızı Milli Şuur ile yetişmeleri için kitaplar yayınlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKÜ OCAKLARINDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ

Kitapların Ülkü Ocaklarından temin edilebileceğini ifade eden Tekin “Kitaplarımız büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Çocuklarının kültür yozlaşmasına teslim olmamasını isteyen ebeveynler yayınlarımızı Ülkü Ocaklarından ve Kitap Yurdu sitesinden temin ediyorlar. Kitapları okuyan çocuklarda değişimi ve gelişimi fark eden aileler memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfıdır. Kültürel değerlerimizi gelecek nesillere gerek eğitim ile gerekse örnek teşkil ederek aktarmak arzusundayız. Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe bizim ilmimizi bizim töremizi kimsenin bozamayacağını dünya bir kez daha görecektir. Türk İlminin ve Töresinin yegane koruyucusu olan Ülkü Ocakları çocuklarımızın teknoloji bağımlısı, çizgi film karakterleri tarafından esir alınmış bir şekilde yetiştirilmesine müsaade etmeyecektir.” Dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x