Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Daha yeşil bir Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 11 Kasım’da Saat.11.00’da 11 Milyon ağaç ‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’ programı kapsamında gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Kırıkkale’de 71 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Daha önceden belirlenen il genelindeki 12 ayrı noktada 7’den 77’ye vatandaşların katılımıyla ‘Daha yeşil bir Kırıkkale’ için fidan dikimi gerçekleştirildi.

 

71 BİN ADET FİDAN

81 il’de eş zamanlı yapılan kampanya çerçevesinde Kırıkkale’de ilin plaka numarası olan 71 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Ahılı köyü Kızıldağ mevkisindeki tören saygı duruşu İstiklal Marşının okunması ile başladı. Keskin halay ekibinin Keskin yöresi halayı ile devam eden etkinliklerde taşan kardeşler mini konser verdi. Taşan kardeşlerin seslendirdiği parçalar eşliğinde alanı dolduran öğrenciler oyunlar oynarken, daha sonra hep birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Tören alanına Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, diğer protokol üyeleri fidanlarını toprakla buluşturdu. 7’den 77’ye vatandaşın katıldığı ağaç dikme etkinliğine ailesi ile birlikte katılan engelli Sümeyye ile birlikte ağaç diken Vali Sezer, engellileri bu örnek davranışından dolayı tebrik etti.

 

HEDEF YEŞİL BİR KIRIKKALE

Törende  konuşan Vali Yunus Sezer, bugün bir insan olarak en hayırlı ve güzel işlerden birini yaptıklarını belirtti. Vali Sezer “Bugün belkide bir insan olarak yapıbileceğimiz en hayırlı güzel işlerden birisini yapıyoruz. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel mirası bugün toprağa emanet edeceğimiz fidanlarla yapıyoruz. Bu güzel organizasyonlarla birlikte ilimizdeki ağaçlandırma sahalarının daha da artmasını sağlıyoruz. İnşallah daha güzel, daha yeşil bir Kırıkkale için yüzde 16 olan ağaçlandırma sahamızı, yüzde 40’lara yüzde 50’lere çıkartmak için çalışacağız” diye konuştu.   Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kırıkkale orman açısından İç Anadolu’da fakir bir ilimizdi. Yaklaşım 15-20 yılda Kırıkkale Türkiye ortalamasını yakaladı ve inşallah daha iyi bir yere gelecek” ifadesini kullandı.

 

KIRIKKALE’DE 12 AYRI NOKTADA

Kırıkkale Orman İşletme Müdürü Alper Çimen de yaptığı konuşmasında “Geleceğe nefes projesi kapsamında Kırıkkale İlimizde Orman İşletme Müdürlüğü olarak 12 lokasyonda  71 bin adet fidanın toprakla buluşturulması ve geleceğe nefes olması için, arazi hazırlığı çalışmaları tamamlanmış, fidanlarımız sahaya dağıtılmış olup, bugün değerli 7’den 77’ye tüm Kırıkkaleli hemşerilerimiz katılımıyla toprakla buluşturuyoruz. Kırıkkale halkının fidana, ağaca, yeşile ve çevreye olan duyarlılığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu etkinlik kapsamında il genelinde dikimi planlanan fidanlarımız vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmiştir. Fidan dikim etkinliği “Geleceğe Nefes” kampanyasına katkılarından dolayı başta Valimiz Sayın Yunus Sezer olmak üzere Kaymakamlıklarımıza, Belediyelerimize kurum amirlerimize, Kırıkkale halkına, STK larımıza, 7 den 77’ye tüm halkımıza teşekkür ederiz. 71 bin fidanı toprakla buluşturmak için haydi bismillah” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x