Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Dedikodulara inanmayın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VALİ YUNUS SEZER BİLGİ KİRLİLİĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Kırıkkale’de, tüm dünyayı etkisi altına alan, dünya genelinde 30 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği küresel bir pandemi haline gelen KOVİD-19’la mücadele kararlılıkla sürdürülürken, virüsten daha tehlikeli olan sosyal medya dedikodularının ardı arkası kesilmiyor. Sosyal medyada bir mahallenin, bir apartmanın karantina altına alındığı yönündeki dedikodulara tepki gösteren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına vurgu yaptı.

SOSYAL MEDYA ÇÖPLÜĞÜ DEDİKODULARI

Bilgi kirliliği dünyası haline gelen ve virüsten daha tehlikeli bir konu haline gelen sosyal medya çöplüğünde dedikodular adeta insanları tedirgin eder hale geldi. Bunun bir örneği önceki gün yaşandı. Sosyal medyada şu günlerde tüm insanların hassasiyetle takip ettiği KOVİD-19 pandemi gelişmelerini daha farklı bir boyuta taşıyan kendini bilmezler Kırıkkale’de bir mahallenin karantina altına alındığını iddia ettiler. Konuya anında müdahale eden Kırıkkale Valiliği vatandaşları bilgilendirici yayımlarda bulundu. Dedikodu şeklindeki iddialara tepki gösteren Vali Yunus Sezer “İlimizde bir mahallenin ya da bir apartmanın karantina altına alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. İlimiz dahilinde bir bölgenin karantina altına alınması halinde, bundan sadece bizim değil tüm Türkiye’nin haberi olur” ifadelerini kullandı.

HAYATIMIZIN EN ÖNEMLİ MESELESİ

Diğer taraftan KOVİD-19’la mücadele kapsamında Kırıkkalelilere bir mesaj gönderen Vali Sezer “Kıymetli hemşerilerim, Korono virüsüyle mücadele alınan kararlar ve tüm kurumlarımızın, personelimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın her alanda yoğun çalışmasıyla devam ediyor. Tüm dünyayı, ülkemizi saran bu salgının ilimizi mümkün olduğunca az etkilemesi gayretindeyiz. Ancak hepimizin bildiği gibi sadece kurumların aldığı tedbir ve uygulamalar, sadece bu işin ciddiyetini kavramış hemşehrilerimizin çabaları istediğimiz sonucu vermeyecektir. Bu işi hayatımızın en önemli meselesi yapmamız ve ona göre davranmamız gereken bir zamandayız. Birilerinin kurallara uymaması, hafife alması, sorumsuzluk örneği davranışlarının ne kanuni, ne vicdani, nede insani bir yanı yoktur. İnsan hayatının söz konusu olduğu bir yerde ne kendimizi nede sorumsuzca davranışlarla başkalarını tehlikeye atma hakkımız ve haddimizin olmaması gerek. Yarından itibaren bütün görevli arkadaşlar tedbirleri daha da artıracak ve uyarıya gerek olmadan cezai işlem uygulanacaktır. Lütfen evde kalalım, yavrularımızı sokaklara bırakmayalım, lütfen mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayalım” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x