Delice

Delice KERBELA’ya Döndü

Yaklaşık 3 gündür akmayan sular yüzünden mahalle sakinleri, taşıma suyu ile sularını tedarik ediyor. Taşıma suyu ile değirmen dönmez diyen vatandaşlar, susuzluk yüzünden büyük bir ihtiyacını değişik çeşmelerden ve alanlardan karşılıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaklaşık 3 gündür akmayan sular yüzünden mahalle sakinleri, taşıma suyu ile sularını tedarik ediyor. Taşıma suyu ile değirmen dönmez diyen vatandaşlar, susuzluk yüzünden büyük bir ihtiyacını değişik çeşmelerden ve alanlardan karşılıyor.
DELİCE KERBELAYA DÖNDÜ
Delice İlçesini Kerbalaya benzeten ilçe sakinleri kadınları, kara kara düşünüyor. Ev hanımları çamaşır, bulaşık ve beden temizliğinde çözüm yolları arıyor. Susuzluk yüzünden büyük zahmetlere katlanmak zorunda kalıyorlar. Evlere bidon bidon su taşındığı söyleniyor.

İLÇEDE 3 GÜNDÜR SU YOK BAŞKAN BELEDİYE LOGOSU İLE UĞRAŞIYOR
Delice ilçe sakinleri şu sıcak günlerde 3 gündür su sıkıntısı çektiklerini ancak Belediye Başkanımız Yılmaz Uyan su sıkıntısına çözüm arayacakken sosyal medyadan Belediye Logosu anketi ile uğraşıyor.Üçgündür bir ağrıza giderilmez mi ? Bir hafta önce yine sosyal medyadan su bulundu diye paylaşım yapıldı ancak biz susuzluk çekiyoruz.

HASTALIK YAYILABİLİR
İlçede susuzluk yüzünden hastalık yayılabileceği söyleniyor. Temizlik ihtiyaçlarını taşıma suyu ile karşılamaya çalışan mahalle sakinleri, araçlarıyla değişik alanlardan su getirerek, büyük bir sıkıntıya katlanıyor.

KAMU KURUMLARI FATİH MAHALLESİNDE
Kamu kurumları olan hastane, polis merkezi, müftülük,  2. Etap TOKİ’ler mahalle içinde yer alıyor. Özellikle hastanenin mahalle içinde olması, hastalığa davetiye çıkartıyor. Hastaların su sorunu büyük bir soruna imza atılıyor.

DELİCE SU BİRLİĞİNDE YOKMU?
Kırıkkale’de bazı belediyelerin oluşturduğu ‘Yeşilvadi Su Birliğinde’  Delice’nin olup olmadığı merak konusu oldu. Bir zamanlar Çorum’un Sungurlu ilçesine kadar uzanan boru hattının akibetini sorgulayan vatandaşlar eğer bu hat sağlam ise susuzluğumuza son verilsin ifadelerini kullandılar.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x