Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi, 24 Nisan tarihinde merkez önünde düzenlenen törenle açıldı.
DENEY HAYVANLARI BARINDIRILACAK
Açılışa Vali Vekili Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı. Üniversite kampüsü içerisinde açılan Deneysel Araştırma ve Uygulama merkezi  açılışında bilgi veren Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Laboratuarları Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Siyami Karahan, “Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezimizi,  üniversite araştırmacılarına, talep olduğunda tüm ülkemiz araştırmacılarına hizmet vermek amacıyla deneylerde sıklıkla kullanılan deney hayvanlarının üretileceği, barındırılacağı ve bilimsel araştırmalar doğrultusunda kullanılacağı bir alt yapı olarak planlıyoruz.
ARAŞTIRMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi binası Aytemiz Şirketler Grubu tarafından inşa edilerek üniversitemize hibe edilmiş, donanımı ise Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında tamamlanmıştır. Tıp, diş hekimliği, veterinerlik, biyoloji ve biyo mühendislik gibi alanlarda araştırma yapan önemli bir alt yapı imkanı sunacak olan merkezde; ilaç geliştirme, etken maddelerin canlılara vereceği zararlar, yeni, cerrahi tekniklerin geliştirilmesi, implant denemeleri, hastalık mekanizmalarının araştırılması gibi bir çok konuda yapılacak araştırmalara ev sahipliği yapacaktır” diye konuştu.
GURUR DUYACAĞIMIZ BİR ESER
Açılış törenine katılan Hayırsever İş Adamı Dr. Hüseyin Aytemiz, “Üniversitemiz Kırıkkale’nin göz bebeğidir. İlimizin hem kültür hayatına hemde ekonomik hayatına katkıları asla yadsınamaz. Allah devletimize ve burada emeği geçenlere zeval vermesin. Hakikaten gurur duyacağımız bir eser meydana geldi. Bu çorbanın içinde bizimde tuzumuz olsun dedik. 27 bin öğrenci burada eğitim ve öğretim görüyor. Öğrencilerimiz buraları bitirdikten sonra ülkemizin her yerinde çalışacaklar ve bizler bununla gurur duyacağız. İsmimin bu merkeze verilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Katılımcıların Hüseyin Aytemiz Deneysel Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni gezdiği açılış programı merkez önünde düzenlenen kokteyl ile son buldu.
 

Başa dön tuşu