Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıBalışeyhÇelebiDeliceKarakeçiliKeskinKırıkkaleSulakyurtYahşihan

Diğer il ve ilçe belediyelerine imrenir olduk

Sosyal belediyecilik anlayışı dillerinden düşürmeyen Kırıkkale ve ilçe Belediye başkanlarımız ve aday adaylarımızın açıkladığı projelerinde göremedik.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sosyal belediyecilik anlayışı dillerinden düşürmeyen Kırıkkale ve ilçe Belediye başkanlarımız ve aday adaylarımızın açıkladığı projelerinde göremedik.

 

Kırıkkale’de Hiç Bir Belediye Destek Sağlamıyor
Sosyal belediyecilik anlayışı dillerinden düşürmeyen Kırıkkale ve ilçe Belediye başkan aday adaylarımızın açıkladığı projelerinde Çölyak hastalarını unuttular.Tek tedavi yöntemi glütensiz beslenme diyeti olan çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için bir çok il ve ilçe belediyeleri vatandaşlara gıda desteği sağlıyor.Kırıkkalemizde hiç bir belediyemizde bu destek yok sorsak Çöl yak nedir diye sorsak bilmezler.
 

Kırıkkale’de Yiyecek Ekmek Yok 
Çölyak hastalarına yardım yapan belediyeler diye google aratırdığımız zaman bir çok ilimizi hatta ilçe belediyelerini görebilirsiniz,Kırıkkale’de yaşayan çöyak hastaları aileleri ve çölyak hastaları artık Kırıkkale il ve ilçe belediyeleri sesimizi duysun biz Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllardan üretilen ürünleri yiyemiyoruz.En basiti Kırıkkale’de bırakın diğer ürünleri yiyecek ekmek bulamıyoruz.
Diğer İl ve İlçe Belediyelerine İmrenir Olduk
İl dışından getirmek zahmetli ve pahalı oluyor.Kırıkkale il belediye başkan adaylarını ve ilçe belediye başkan adaylarının ve mevcut belediye başkanlırımızın sesimizi duymasını istiyoruz.Bir il ve ilçe belediyesi çölyak hastalarına destek sağlıyor.Kırıkkale her konuda üvey avlat olarak mı kalacak artık bazı konularda biz öncü olalım ifadelerini kullandılar.

 
Çölyak Nedir?
Çölyak Hastalığı ince bağırsağın, GLUTEN adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf gibi tahıllar GLUTEN içerir.
Alınan gıda, ince bağırsakta bileşenlerine ayrıştırılıp bağırsak mukozası üzerinden kana karışır. Vücudumuzun yeterince gıda alabilmesi, ince bağırsakta çok sayıda bulunan ve VİLLUS çıkıntıları olarak adlandırılan kıvrımlar tarafından sağlanır. Çölyak Hastaları glutenli yiyecekler tükettiklerinde bağırsak mukozasında alerji nedeniyle villus çıkıntıları ve kıvrımları tahrip olarak azalır ve küçülürler. Böylece bağırsak yüzölçümü gittikçe azalır ve alınan gıdalar emilemez hale gelir. Sonuçta beslenme yetersizliği, arkasından da hastalık belirtileri ortaya çıkar.

Destek veren belediyelerden sadece bir kaç tane örnek,bizim Belediyeler böyle bir hastalığın farkında mı aceba ?
Ankara Çubuk Çölyak Hastalarına Desteği
Çubuk - Belediyemizden Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Desteği...

Aksaray Belediyesi Çölyak Hastalarına Desteği
Aksaray Belediyesi'nden Çölyak hastalarına destek
Kayseri Kocasinan Belediyesi Çölyak Hastalarına Desteği
KOCASİNAN BELEDİYESİ

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x