Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Din görevlilerine madde bağımlılığıyla mücadele semineri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftülüğü tarafından Nur Camii konferans salonunda din görevlilerine madde bağımlılığı ile mücadele konusunda eğitim semineri verildi.

MANEVİ DESTEK HİZMETİ SUNULUYOR

Seminere dinleyici olarak katılan Müftü Vekili Mustafa Turan, Bağımlılık ile mücadele kapsamında ilimiz genelindeki faaliyetlerde Nur Camii İmam Hatibi Murathan önder, Nur Camii Müezzin Kayyımı Yakup Öney’in görevlendirildiğini, bu kapsamda 2015 yılından itibaren Sağlıklı Yaşam Merkezinde 11.00-12.00 saatleri arasında manevi destek hizmetinin sunulduğunu söyledi. Turan ayrıca konunun çeşitli zamanlarda vaazlarda işlendiğini ve konu ile ilgili müftülükçe yapılan çalışmalara ilişkin bir sunum yapıldığını belirterek sözlerini tamamladı.

ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE DAHA ÖNEMLİ

Seminer Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Görevli Öğretmen Volkan Kahveci tarafından verildi. Volkan Kahveci konuşmasında madde bağımlılığı konusunda özellikle çocuk ve gençlerin eğitimi ile ilgili özetle şu bilgilere yer verdi: “Bağımlılık özellikle çocuklarda ve gençlerde daha önemlidir. Yetişkinlerde her ne kadar bazı bağımlılıklarda sonuçlar telafi edilebilse de çocuk ve gençlerde bağımlılık daha yıkıcı sonuçlar doğurur. Dolayısıyla çocuk ve gençlerin bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi ve mücadele yöntemlerinin veliler tarafından anlaşılması elzemdir.”

İLETİŞİM YÖNTEMLERİ AYNI DEĞİL

Kahveci: “İnsanda farklı gelişim dönemleri vardır ve bu gelişim dönemlerine uygun bir şekilde eğitim verilmesi ve bağımlılıkla mücadele konusunda yöntemler geliştirilmesi gerekir. Örneğin 6-12 yaşındaki bir çocuk ve 12-18 yaşındaki bir genç ile iletişimin yöntemleri aynı değildir. Birinde uygulanan yöntem diğerinde ters tepki yapabilir. Günümüzde gençler ile anne-baba arasında mesafe olduğunu, velilerin özellikle gençlerle iletişim kurmak ve söz dinletebilmek konusunda sıkıntılar olduğu gözlemlenmektedir. Bunun nedeni de bahsettiğimiz gibi gelişim dönemlerinde gençlere davranış yöntemlerinin iyi bilinmemesidir. Gençlerin isteklerini her zaman reddetmek yerine karşılıklı güven oluşturmak ve gerekiyorsa gidilmesi gereken yerlere birlikte gitmek gibi yöntemler de uygulanabilir.”ifadelerinde bulundu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x