Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Dinek marka ürünleri artık sofrada

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sadece Kırıkkale’ye ait yöresel yemeklerin sunulacağı Keskin Dinek Yöresel Yemek ve Gastronomi Merkezi hizmete girdi. Göreve başladığı günden itibaren Kırıkkale’ye ilkleri yaşatan Vali Yunus Sezer tarafından hayata geçirilen Dinek marka yöresel ürünler, yine yöresel yemek olarak ayrı bir değer kazanacak.

YÖRESEL YEMEKLER

Keskin Dinek Yöresel Yemek ve Gastronomi Merkezi hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları sonucu yeniden ayağa kaldırılan konakta sunulan yöresel kahvaltının yanı sıra Keskin Tava, Keskin Ev Mantısı, Keskin Besmeci, Kunduru Bulgur Pilavı gibi yöresel yemeklerin, yöresel türküler eşliğinde sunulduğu Gastronomi Merkezinin, Keskin’in ticaret ve turizmine canlılık sağlaması hedefleniyor. Açılış törenine Vali Sezer’in yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Kaymakam Tekin Erdemir, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, il ve ilçe müdürleri ile davetliler katıldı.

BAĞIMSIZLIĞI KAYBETMEK SADECE İŞGALLE OLMUYOR

Keskin ilçesinde yöresel yemeklerin sunulacağı merkezin açılışında konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, geleneği yaşatmanın önemine değindi. Vali Sezer “ Bir medeniyetin kurulması, bir kültürün oluşması binlerce yılı alan bir mesele. Milletlerin bağımsızlığını kaybetmesi sadece işgalle olmuyor. Kültürünü kaybetmesi, kültürünü unutması ile olur. Bugün Dinek markası ile açılışını yapacağımız yerler; bizim geleneksel olarak hangi yemeklerimiz vardı, hangi ürünlerimiz vardı bunları bir araya getirme, bunları yeni versiyonlarıyla gelecek nesillere, şu anda yaşayan insanlara tanıtma en temel görevimiz.  Dinek markası ile yöresel ürünleri tanıtacağımız konağımızın hayırlı olmasının diliyor, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x