Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Doktorlar Grevde

Hekim Birliği Sendikası, 14 Mart Tıp Bayramıyla başlayan 15-16 Mart günlerinde devam edecek olan grev kararına uygulayacaklarını belirttiler. Yüksek İhtisas Hastanesi Hekim Birliği Sendikası üyeleri Hastanede bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. Grup adına Hastane Temsilcisi Neslihan Sebin açıklamada bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hekim Birliği Sendikası, 14 Mart Tıp Bayramıyla başlayan 15-16 Mart günlerinde devam edecek olan grev kararına uygulayacaklarını belirttiler. Yüksek İhtisas Hastanesi Hekim Birliği Sendikası üyeleri Hastanede bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. Grup adına Hastane Temsilcisi Neslihan Sebin açıklamada bulundu.

YORGUN VE HATTA TÜKENMİŞ DURUMDAYIZ

Hastane Temsilcisi Neslihan Sebin yaptığı açıklamada “Bugün burada iki amaç için toplanmış bulunmaktayız.ilk olarak 14 mart Tıp Bayramı nedeniyle bir arada bulunuyoruz. Bu vesileyle konuşmama başlamadan önce pandemi nedeniyle özveriyle yürüttükleri olağanüstü çalışma şartları altında hayatını kaybeden tüm hekim ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz.Bugün biz hekimlerin gayet iyi bildiği gibi 14 Mart tarihçesini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Niçin Tıp Bayramını 14 Martta kutluyoruz?14 Mart 1919 da İngiliz işgali altında Türk Bayrağının dalgalanmasının yasak olduğu dönemde, tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşları tıbbiyenin kuruluşunu bahane edip ”Bugün bizim Tıp Bayramımız” deyip büyük bir Türk Bayrağını Tıbbiye mektebine asmışlardır. Yani 14 Mart Tıp Bayramı sadece bayram değil, işgal altındaki İstanbul’da vatanın kurtuluşu için başlatılan istiklal hareketidir.Hekimler memleket sevdalısı,Hekimler yurtseverdir Türk Hekimine sonsuz güvenen,hak etmiş olduğu itibarı gösteren Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükranlarımızı sunuyor ve bu güveni  ve itibarı son nefesimize dek omuzlarımızın üzerinde taşıyacağımıza söz veriyoruz.Bunun bir kez daha altınız çizdikten sonra bugün burada olmamızın ikinci amacını paylaşmak istiyorum sizlerle:Hekimlerin bugün baktığımızda çalışma şartlarında ki acımasız çetin koşullar, şiddetle her daim burun buruna gelmesi, düşük ücretlerle alıştırılması,itibarsızlaştırılması,hasta ile hekimi karşı karşıya getirecek düzenleme ve yönlendirmelerin yapılmaması neticesinde maddi ve manevi olarak huzursuz,yorgun ve hatta tükenmiş durumdayız.”dedi.

TAZMİNAT HEKİME RÜCU EDİLMEMELİ

“Bu nedenle bağlı olduğumuz Hekim Birliği Sendikası adına 14 Mart Tıp Bayramıyla başlayan  15-16 Mart günlerinde devam edecek olan grev kararına uyuyoruz. Diğer sendikalarla birlikte aldığımız bu grev kararımızda taleplerimiz:1) Hastane, ASM, ADSM’lerde güvenliğin gerçek anlamda sağlanması için güvenlik görevlileri ve gerekli araç, cihaz gibi donanım yeterli sayıda bulunması ve kurumlara kontrollü giriş sağlanması.  Şiddete karşı mücadelede daha etkin, caydırıcı yaptırım ve usuller TCK ve CMK’da yer alacak şekilde düzenlenmesi, cezası kesinleşen failler sağlıkla ilgili sosyal güvenlik hakkından mahrum bırakılması,2) Malpraktis davalarında hekimler ve diş hekimlerinin , hakimler gibi güvence altına alınması. Kast unsuru olmadıkça, hekim hapis cezası ile yargılanmamalı ve tazminat hekime rücu edilmemeli 3) Tüm hekimler arasında eşit işe eşit ücret anlayışı sağlanarak, aynı eğitim düzeyindeki hekimlerin statü farklılıklarından doğan ücret ayrımları kaldırılması. Genel bütçeden ödenen ve emekliliğe yansıyan tek kalem maaş düzenlenmeli ve bu maaş en az kıdemli tabip albay veya 1’inci dereceye ayrılmış 10 yıllık hakim ve savcı maaşı düzeyinde olmalı 4) Aile Hekimliğindeki sözleşme ve ödeme yönetmeliği derhal geri çekilmesiVekaletsiz izne çıkabilmesi. Aile hekimliğinde hak ediş ücretlendirmesinde 2700 nüfusa düşülse dahi aile hekiminin sorumlu olduğu nüfus 4 bin gibi hak ediş alması için katsayılar artırılması, Son 5 yıldaki cari gider kaybı yerine konmalı ve cari giderin yıllık hesaplaması, gider kalemlerine göre yapılması. Aile hekimliği için açılacak tüm binalar idare tarafından kamu binası olarak tedarik edilmesi ve aile hekimlerine tahsis edilmesi 5) Asistan hekimlere 24 saati aşan mesai uygulamalarına son verilmesi. Asistan hekimler nöbet ücreti tehdidi ile fazla mesaiye zorlanmaması ve borçlanma senetlerinin kaldırılması.Özellikle  Uzmanlık ve yan dal eğitimi sonrası mecburi hizmet kaldırılması. Unutulmamalı ki sağlıklı,mutlu ve refah bir toplumun yolu sağlıklı hekimlerden geçer. Bu haklı sebeplerle 14 Mart Tıp Bayramımızı tekrar kutluyor, vatandaşlarımıza hastalarımıza yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz.Ve son olarak açık açık belirtmekte fayda görüyoruz ki bizler her daim Hekim olmaktan onur duyuyoruz. Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulunca alınan 14-15-16 Mart 2022 tarihlerinde istisnai birimler hariç  Meşru iş bırakma kararımızı Kamuoyuna Saygı ile Duyuruyoruz”dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x