Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Dünyanın Gördüğü En Büyük Harplerden Bir Tanesidir

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Vatan İçin Can Verenler Derneği’ni, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kırıkkale Şubesi’ni ve Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi’ni ziyaret etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Vatan İçin Can Verenler Derneği’ni, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kırıkkale Şubesi’ni ve Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi’ni ziyaret etti.

ÖZGÜR BİR VATANDA YAŞIYORUZ

İlk olarak Vatan İçin Can Verenler Derneği’ni ziyaret eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na şehit aileleri tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, “Doğum günü pastası benim için de sürpriz oldu. Çok memnun oldum, teşekkür ederim” dedi. Devamında günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bugün 17 Mart 2022 Çanakkale Deniz Savaşının Zaferle nihayetlenmesinin 107. Yıl dönümü. Çanakkale harbi yaşlı dünyanın gördüğü en büyük harplerden bir tanesidir. Hepimizin ailesinde bir şehit ailesi ve gazi var. Benimde büyük dedem Çanakkale harbine gidip dönemeyenler arasında. Kimisi Çanakkale’den dönemedi, kimisi Yemen’den, kimisi Arabistan yarımadasından, Galiçya’dan, Kanal’dan dönemedi. Hepimizin ceddi sayesinde burada özgür bir vatanda yaşıyoruz” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Çanakkale Harbinin dünyanın en önemli harplerinden biri olduğunun altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, “Çanakkale harbi sonuçları itibariyle dünyanın en önemli harplerinden bir tanesidir. Çanakkale harbi; deniz savaşı ve sonrasında kara savaşı olarak ceyran etti. O zamanki süper güçler; İngiltere, Fransa, Rusya, kazandığımız savaş münasebetiyle savaştan çekilmek zorunda kaldı. İngiliz kuvvetleri ve Fransız kuvvetleri ise orada yıprandı. Biz 253 bin civarında şehit verdik, onların ise 280 bin civarında kayıpları oldu. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun” dedi. Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu ziyarette bulunan Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki heyete teşekkürde bulunarak, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

EN BÜYÜK MUHAREBEYDİ

Vali Tekbıyıkoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaretinde de Kırıkkale Şubesi Başkanı Niyazı Çınar ve beraberindeki gazilerle bir araya geldi.Gazilerle bir süre sohbet eden Tekbıyıkoğlu,daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesini Derneğini ziyaret etti. Derneğe gelişinde Başkan Rıfat Öcal ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Vali Tekbıyıkoğlu,dernek üyeleri ile bir süre sohbet ettikten sonra yaptığı konuşmada “Dünya toplanmıştı, topuyla, tüfeğiyle, gemisiyle ‘Burayı bir haftada geçeriz’ diye düşünüyorlardı. 1. Cihan harbinde milletimizin fedakarlığı, Mehmetçiğin kahramanlığı, devletimizin milletimizin gayretleriyle beraber büyük bir hezimete uğradılar. Tabi o zamana kadar dünyanın da görmüş olduğu en büyük muharebeydi” dedi.

GENİŞ KATILIM

Kırıkkale Garnizon Komutanı Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Vekili Halil Mutlu Bakır, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Yakup Yeşilırmak ve ilgili kurum müdürleri ziyaretlere eşlik etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x