Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Eğitimde İyi Uygulama Örneklerini Tanıdılar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Erasmus Projeleri kapsamında Kırıkkale Yahşihan Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulu,  İtalya, Portekiz ve Hırvatistan’ın ortak olduğu ‘Our Learning Space: Outdoor Education’ projesinin ikinci hareketliliği yapıldı. İtalya’nın Sicilya adasında gerçekleşen hareketlilikte katılımcılar müfredat dışı eğitimde iyi uygulama örneklerini tanıma fırsatı buldular.

 

“OUR LEARNİNG SPACE: OUTDOOR EDUCATİON” PROJESİ İKİNCİ HAREKETLİLİĞİMİZ İTALYA-TRAPANİ

“Our Learning Space: Outdoor Education” isimli ERASMUS+ projesinin bir parçası olan Kırıkkale Yahşihan Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulundan 5 öğretmen İtalya’nın Sicilya adasında mesleki eğitim faaliyetine katıldılar. Scilya adasının Trapani şehrinde bulunan Istituto “Comprensivo Eugenio Partini”” ilkokulunu” ziyaret eden öğretmenler projenin ikinci hareketliliğini gerçekleştirmiş oldular. Trapanide proje ortaklarından Portekiz ve hırvatistanla birlikte toplamda 15 öğretmen birçok etkinliğe katıldılar ve müfredat dışı eğitimde iyi uygulama örneklerini tanıdılar.

 

AÇIK HAVADA DERS

Ev sahibi İtalya koordinatörlüğünde ve İtalyan öğretmenler eşliğinde öğretmenler, açık hava eğitim öğretimin iyi uygulama örneklerine dayanarak okul müfredatında açık hava öğretimin nasıl olduğunu, avantajlarını, dezavantajlarını ve risklerini öğrendiler. Öğretmenler, İtalyan öğretmenler tarafından okul ortamlarıyla birlikte tuz fabrikaları ve eko-çiftliği ziyaret ederek açık hava derslerin nasıl yürütüldüğünü ilk elden deneyimlediler. HABER: Ercihan Çakmak

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu