Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Eğitimin en önemli unsuru öğretmenlerdir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur Öğretmenler Günü’nü kutladı. Okur, “Ulusların gelişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmendir” dedi.

HAZ VE SEVİNÇ İÇERİSİNDEYİZ’

Okur kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Büyük Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları gün olan ve 1981 yılından beri, “Öğretmenler Günü” olarak kutladığımız 24 Kasım’a ulaşmanın derin hazzı ve sevinci içerisindeyiz. Öğretmenler Günü öncelikle öğretmenlerimize, emekli öğretmenlerimize, öğretmenlerimizin de öğretmenlerine, ailelerine, anne ve babalarına, çocuk ve gençlerimize, milletimiz ve devletimiz için hayırlı ve uğurlu olsun.

‘CUMHURİYETİ YARINLARA ULAŞTIRACAK…’

Ulusların gelişmişlik düzeyleri, eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitimde en önemli unsur ise kuşkusuz öğretmendir. Sizler, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, ulus, bayrak, insanlık sevgisini aşılayan, özgürlük ve demokrasi bilincini kazandıran yegane mesleğin mensuplarısınız. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, daha aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımızı yetiştiren, onlarda sorumluluk duygularını ve davranışını geliştiren, akla ve bilime yönlendiren, en güzel değerlerle bezeyerek geleceğe hazırlayan sizlersiniz. En değerli varlık olarak insanı eğitmek, sevgi, sabır ve hoşgörüyle yönlendirmek, kişiliğini geliştirmek, yurduna ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirmek siz öğretmenlerin görevidir.

‘TOPLUMU İLERİYE TAŞIYACAK…’

Milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede en etkin rolü üstlenmektesiniz. Bu görev bedeli hiçbir şeyle ölçülemeyecek kıymeti sizlere vermektedir. Sizler eğitim ordusunun yılmaz neferleri olarak, üstün gayret ve fedakârlıkla geleceğin sorumluluğunu yüklenecek nesilleri yetiştirmektesiniz. Bu eserin kıymeti ise “sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır.” Geleceği emanet ettiğimiz sizler, gelecek kadar güvenilir bu  mevkiye fazlasıyla layıksınız. Gelişmekte olan bir ülkenin en önemli varlığı yetişmiş insan gücüdür. Bilim ve teknolojinin hızlı bir gelişme içinde olduğu günümüzde nitelikli, bilgili ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, kendini sürekli yenileyen öğretmenler toplumumuzu ileriye taşıyacak olanlardır.

‘EĞİTİMİN KALİTESİNİ SİZLER ARTIRACAKSINIZ’

Öğretim programları, öğrenci merkezli ve aktif öğrenmeyi sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılmıştır. Fakat, verilecek eğitimin kalitesini belirleyecek en önemli etken öğretmenlerdir. Eğitimin toplumsal gelişmemize gerçek katkısı, öğretmenlerin çağın gereklerine uygun olarak yeni roller üstlenebilecek biçimde yetiştirilmelerine bağlıdır. Cumhuriyet Öğretmeni, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda,  dün olduğu gibi, bu gün de daha büyük azim ve kararlılıkla yürümeye devam etmektedir. Başöğretmen Atatürk, cumhuriyetin yetiştirdiği öğretmenlerden “feyz meşalelerinin temsilcileri” diye bahsederek; “İsterdim ki çocuk olayım, genç olayım, sizin nur saçan sınıflarınızda bulunayım. Sizden feyz alayım.”sözlerinden sonra hangi söz bunun anlamını ifade etmeye yetebilir ki. Bunun anlamı ancak sizin engin duygularla, yaşayarak anlamlandırdığınız  gönüllerinizdedir.

‘GELECEĞİ SİZLER HAZIRLAYACAKSINIZ’

Öğretmenler, taşlara şekil vermedeki ustalığı ile insanlığın hayranlığını kazanan ve ölümsüz eserler kazandıran “taşların şairi” ünvanıyla anılan  Mimar Sinan misali, Türkçe’yi dünyaya tanıtan, eşsiz ifade ve mânâ kabiliyetiyle gönüllere taht kuran Yunus misali, milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede en etkin rolü üstlenen, “bütün bir toplum onların eseridir” denilebilecek önemde, her çağa ve her ortama cevap verebilecek şekilde yetiştirilen, geleceğimizi hazırlayanlardır. İnsanlığı sevmeyi, vatan ve millete muhabbeti, bilimin aydınlığında yürümeyi kendine şiar edinmiş değerli öğretmenler, dün olduğu gibi, bugün de daha büyük azim ve kararlılıkla, gönüllerindeki coşku, fedakârlık, sevgi ve hoşgörüyü hiç kaybetmeden, bilimin aydınlığında ilerleyen, geleceğimizin mimarları siz Değerli Öğretmenlerin ve Milli Eğitim Camiasının  Öğretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal eden ve görev uğruna şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet; bize emanetlerine sağlık ve mutluluklar, rahatsız ve  hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Bu mutlu günümüzde bizleri onurlandıran başta Sayın Valimize ve değerli konuklarımıza saygı ve şükranlarımı arz ediyor, günümüzü kutluyor, hepinize onurlu hizmetlerinizde başarılar diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu