Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Emekli astsubaylar sorunlarını anlattı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve Belediye Başkan Adayı Saygılı Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’ni ziyaret ederek bir süredir kamuoyunda hak arayışında olan astsubayların sorunlarını yerinde ve birinci ağızdan dinledi.
SORUNLARI PAYLAŞTILAR
Kırıkkale’ye seçim çalışmalarını sürdürmek için gelen ve çeşitli bölgelerde halk ile buluşan Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kaan Köksal seçim faaliyetleri kapsamında Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Mehmet Saygılı ve il Başkan yarımcısı Seçkin Erdoğan ile birlikte TEMAD’ı ziyaret etti. Görüşmeye dernek üyeleri de katıldı. Coşkulu ve sorunlarını dile getirecek olmanın heyecanını taşıyan Emekli Astsubaylar sorunlarını Milli savunma Komisyon Başkanına birinci ağızdan dile getirme fırsatı buldu.
‘İNTİHARLAR ATTI’
TEMAD genel Merkezinden bu görüşme için Kırıkkale’ye gelen Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Binici hazırlamış oldukları ve sorunların yazılı olduğu dosyayı Milli Savunma Komisyon Başkanı Oğuz Kaan Köksal’a takdim etti. Binici, “bizler bir süredir çeşitli haksızlıklar olduğu ve bu haksızlıkların düzeltilmesi amacıyla kamuoyunda ölüm orucu diye adlandırılan eylem yapıyoruz. Bu eylemimizin çeşitli  temel amacı vardır. Son zamanlarda Astsubay intiharlarında ciddi bir artış söz konusu, Bunun temel nedeni mesleki, sosyal ve ekonomik sorunlardır. Yani yıllardır sorunların birikmesi ve bu sorunların giderek büyümesi bizi endişelendirmektedir” dedi.
ADALETSİZ MAAŞ DAĞILIMI
Kırıkkale Şube Başkanı Coşkun Koçak ise “Sayın vekilimiz ve Başkan adayımızı ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Bizlerin sorunlarını yerinde dinleyen ve bizlere yapmış olduğu görevler ve şimdiki Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı nedeniyle uzak olmayan Vekilimizden istirhamımız bizlerin hak ve hukukunu gerekli platformda dile getirmesidir. Önceki dönemlerde 2 ve 3 ncü dereceden emekli olmuş meslektaşlarımızın intibak haklarının verilmesini, 2002 yılında bir kısım personele yapılan iyileştirmenin 12 yıllık zaman zarfında astsubay ve uzman çavuşlarımıza yapılmamasının neden olduğu adaletsiz maaş dağılımı, bu konu Danıştay’ca da adaletsiz bulunmasına rağmen dengeleme bu güne kadar maalesef yapılamamıştır.
‘SOSYAL HAYATIMIZ İÇ AÇICI DEĞİL’
Özellikle çalışan ve emekli personele yine adaletsiz tazminat dağılımından son derece rahatsızız. Çalışan arkadaşların ekonomik durumu  halkın maaş ortalamasına bakıldığında  bir derece kabul görebilir. Ancak emekli personel şu an kimi açlık kimi fakirlik sınırında maaş alıyor. TSK evet bir ailedir doğru öylede kalacaktır. Ancak son 12 yılda meydana gelen adaletsiz özlük hakların dağılımı bu aile anlayışına oturmadı. TSK nın birliğinden dirliğinden huzurundan yanayız ilelebet de bu ne olursa olsun değişmeyecek. ancak bu 2200 yıllık ordunun özüne yakışmayan yanlış kabul edilemez uygulamalara da elbette ana sütü kadar helal anayasal hak ile karşı duracak yasal çerçevede haklarımızı savunacağız. Bu memleketin bekası için her şeyimizi ama her şeyimiz verdik kimimiz şehit kimimiz gazi oldu ortalama 8-12 tayin gördük sosyal hayatımız pek de iç açıcı değil.
‘ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ’
Jandarma personelin çocukları yetim büyüyor, boşanmalar hızla artıyor evini götüremiyor çoğu yere.  Çocuklarımız 3 ayrı yerde okul bitiriyor. Emekli olduktan sonrada çalışmak zorundayız. Bunlar sorunlarımız içerisinde devede kulak. Bizde uygun durumda emekli olmak istiyoruz. Ne istendiyse yaptık. Astsubayın yükünü  kamuoyunda bilmeyen yoktur. Takdiri yüce Türk milleti ile ölmemiş vicdanlara havale ediyoruz. Bizimle Polis kardeşlerimizde benzer durumda olduğunu görüyoruz. Onların durumları ile de yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.
‘SORUNLARI BİLİYORUZ’
Milli Savunma Komisyon Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal ise “Sizlerin sorunlarını biliyoruz. Hükümetimiz sizlerin sorunlarına duyarsız değildir. Daha önce pek çok iyileştirme yapıldı. Yine devamı gelecektir. Sizlerin Kırıkkale’de bu derneğin şubesinin açılmasına önayak olmanız ve sivil toplum kuruluşları içinde yer almanız sevindiricidir. Derneğiz ile yakın mesafede olarak sorunlarınızı her fırsatta dile getireceğim. Hak ararken yasal olmayan ve toplumda yanlış anlaşılmadan kaçınmak gerekiyor” dedi.
‘YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’
Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı,TEMAD’ın faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek, “Kırıkkale için sivil toplum kuruluşları çok önemlidir. İstişare için önemi tartışılmaz olan STK lar içinde etkin yer alacağınızı biliyorum. Bizlerde tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına olduğu gibi sizlere de sorunlarınızın çözümünde elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
 

0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu