Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Emekliler 2014’te bunları istiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Basri Keskin 2013 yılında emekliler açısından daha çok olumsuzlukların yaşandığını ifade ederek, 2014 yılında ki beklentilerini açıkladı.OLUMSUZLUKLAR HAKİM OLDU

Dernek binasında basın toplantısı yapan Keskin, “2013 yılını iyisiyle kötüsüyle bitirdik. Bir yıl içerisinde ülkemizde olumlu icraatların yanında olumsuz icraatların fazla olduğunu gözlemledik. 2013 yılı içerisinde yetmez ama evet dediğimiz 20 yıllık bir macera olan intibak yasamız yürürlüğe girdi. 1.950 bin işçi emeklisi bu yasadan yaralanmış olup 2000 ile 2005 yılları arasında emekli olan emeklilerimizinde bu yasadan yararlanması gerektiğini her ortamda söyledik söylemeyede devam etmekteyiz.2013 yılı içerisinde yaşlılık, hastalık ve kaza neticesinde vefat eden emeklilerimizin ailelerine baş sağlığı ve kendilerine Allah’tan rahmet dilemekteyiz.  2013 yılını bitirip 2014 yılına girdiğimiz bu günlerde 2014 yılının ülkemize milletimize ve tüm emeklilerimize çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olması dilerken 2014 yılında emeklilerimizin beklentilerini dile getirmeyi bir görev bilmekteyiz” şeklinde konuştu.

YÜZDE 20-30 ZAM TALEP ETMEKTEYİZ’

Keskin; “Milyonlarca emekliye 2014 yılı ilk altı ayı için verilecek 3,23 gibi komik bir rakamı kabul etmek mümkün değil. Biz emekliler TUİK’in enflasyonu değil emeklinin enflasyonu olan %20- %30 oranında zam yapılmasını talep etmekteyiz. Kamu çalışanlarına verilen promosyonun emeklilere verilmesi önceliklerimiz arasında bulunmaktadır. Kişi başı milli gelirimiz on bin doları aştığı söylenmektedir. Öyleyse bu refah payından emeklilerin yararlanması gereğini duymaktayız. SGK Tek çatı altında toplanmasına karşın memur emeklisi ile işci emeklisi ve Bağkur emeklisinin ayrı tutulması kabul edilmez bir durumdur. En kısa zaman’da en düşük memur emekli taban aylığı ile işçi emekli taban aylığı arasında 180 TL lik farkın ortadan kaldırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Sağlıkta muayene ilaç katkı payı adı altında alınan ücretlerin alınması ayrıca çalışan emeklilerimizinde destek primi kesilmemesini istemekteyiz. Vergi iadesi adı altında ödenen ek ödeme yüzdelerinin yükselmesi özel hastanelerin %200 kadar ilave ücret alabilmelerine ilişkin kararnamenin iptali gerekmektedir” dedi.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR YOLU VAR!

Sözlerine devam eden Keskin;  “2002 yılı ve 2007 yılı maaş fark alacaklarımızın ödemesi aksi takdirde Anayasa mahkemesine gidilmesi buradan da sonuç alınmaz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurulacaktır. Asgari ücretten emekli olanlar ayrıca dul ve yetim açlık sınırının altında maaş almaktadırlar. Bu kesim seyyanen bir zam yapılması gereğini duymaktayız. Türkiye emekliler derneği olarak bahsetmiş olduğumuz tüm bu sorunlarımızı mevcut siyasi iktidardan talep etmekteyiz. Dileğimiz odur ki 2014 yılı içerisinde iktidar sahipleri yapay gündemlerde değil negatif gündemlerle değil ülkemizin gerçek gündemi olan 11 milyon Emeklinin yanı sıra çalışanların ve çiftçilerin ayrıca işsizlerin sorunu olmalı bu sorunların çözüm üzerinde pozitif gündem oluşturulmasını dilemekteyiz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu