Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Emeklinin enflasyonu bu değil

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2019 yılı enflasyonu 20.30 olarak belirlendi bu enflasyonun Temmuz ayında 9.11 ini emeklinin maaşına yansıdı. 2019 un 1 inci ayında ise 10.19 verildi. Verileri değerlendiren TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleri var. Emeklinin enflasyonu bu değil” diye konuştu.

 

EMEKLİNİN ENFLASYONU YÜZDE 40

Emeklilerin beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin emeklinin gerçek enflasyon düzeyinin yüzde 35-40 seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Aytekin “Enflasyon 420 maddenin sepetindeki ortalamasına göre verilen bu rakamlar emeklinin enflasyonunu yansıtmamaktadır. Emeklinin enflasyonu Pazar ve marketlerin yanı sıra elektrik doğalgaz ve yakıta göre yani aylık ve günlük harcamalara göre verilmesi gereğine inanmaktayız. Bizim araştırmamıza göre emeklinin yıllık enflasyonu yüzde 35 ve yüzde 40 civarındadır. Bizim bu kayıplarımızın giderilmesi için refah payı adı altında seyyanen bir zam yapılması gereğine inanmaktayız” diye konuştu.

 

HAYATIMIZDA HİÇ YERİ OLMAYAN TÜKETİM KALEMLERİ

Başkan Aytekin “Yaşam mücadelesinde giderek ezilen emeklilerimizin yaşam standardına uyacak yeni bir tüketim kalıbı oluşturarak hesapların buna göre yapılmasını istiyoruz. Hayatımızda hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesapları bizim için adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda yetkililerden çözüm üretmelerini beklemekteyiz. Emeklilerimize harcamaları için ek yüzde 4 oranında maaşlara ilavenin ek yüzde 9 ve 10 a çıkarılması gereğine inanmaktayız. En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması ayrıca 2000 öncesi yapılan intibak yasasının 2000 sonrası emeklilere de yansıtılması bu konunun meclise taşınması ve kısa zamanda yürürlüğe girmesini beklemekteyiz. Derneğimizin bu taleplerini ve beklentilerini bizi yönetenlerin dikkate alacaklarına inanarak bundan sonraki çalışmalarımızda da sorunlarımızı gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x