Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYahşihan

‘Engelleri birlikte kaldıralım’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı. Sungur, “Engelleri birlikte kaldıralım”

‘HEPİMİZİN ASLİ GÖREVİ’

Sungur kutlama açıklamasında şunları söyledi; “İnsanların normal yaşantılarını sürdürürken yarın ne olacağı ya da nelerle karşılaşacağı , yani kader dediğimiz yazgısının ne olduğu hiç belli olmaz. Bugün sapasağlam iken, bir anda engelli haline gelebilirsiniz. Bugün sağlıklı bir insan iken yarın aniden rahatsızlık çekebilirsiniz. İşte bütün bu nedenlerle hayatı olduğu gibi kabul etmek, her hangi bir şekilde rahatsız olduğunuzda da onu dünyanın sonu gibi görmemek gerekiyor. Dünyadan ve yaşamaktan zevk alabilmek mücadele azmini hiç yitirmemekten geçiyor. Öyleyse tüm engellerle mücadele ederken engelli arkadaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve engellerini yok etmek için çalışmak hepimizin en asli görevi olmalıdır.

‘BİR VE BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ’

Engelli olmak kimsenin kabahati değil. Bu bir yazgı, bu gün sağlam olanlar yarın engelli olabilir. Birçok olay da bunu göstermiştir. Dolayısıyla engellileri farklı düşünmemiz, onları kendimizden farklı düşünmemiz mümkün değil. Biz bu toplumdaki tüm bireyler olarak bir ve beraber olmak mecburiyetindeyiz. Hiçbir şekilde onların toplumun dışında görülmesine tahammül edemeyiz. Türkiye’deki insanların 12’de 1’i engelli durumda. Bu durum bizi çok güzel özetliyor. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum”

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu