Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

‘Toplumsal engeller kalkmalı’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklama yaparak toplumsal engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

‘EŞİT YAŞAM HAKKI SUNULMALI’

1992 yılında BM’nin aldığı kararla 3 Aralık gününün Uluslar arası Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildiğini ifade eden Kavlak, açıklamasında şöyle dedi; “1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık günü Uluslar arası Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bir gün hepimiz engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabiliriz. Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek insanlık borcumuzdur. Evrensel insan haklarından ve demokratik toplum kazanımlarından gerektiği gibi yararlanmaları, engellilerin önündeki toplumsal engelleri kardırmalıdır. Engel grubu ve engel oranı ne olursa olsun bütün engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak en büyük hedefimiz olmalıdır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması sebebi ile tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki “engellerin” aşılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için mücadele ederek, engellerin ortadan kalktığı bir yaşam diliyorum”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu