Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Engelli bireylere yönelik Hadis-i Şerif ezberleme yarışması

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli bireylere yönelik düzenlenen Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasına Kırıkkale’den de katılım sağlanabilecek.

HABER: YELİZ ERDEM

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında engelli bireylere yönelik Hadis-i Şerif ezberleme yarışması düzenlenecek. Yarışma için başvuru tarihi ise 26 Eylül-10 Ekim olarak belirlendi.

Yaraşmanın detaylarını duyuran Kırıkkale İl Müftülüğünce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,  “Diyanet İşleri Başkanlığımızca engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığımız hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemiz genelinde 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecektir. Yarışmaya başvurular 26.09.2023-10.10.2023 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yapılacaktır. İl genelindeki final yarışmasında il müftülüklerince Birinciye 7.500 TL, İkinciye 5.000 TL ve Üçüncüye 2.500 TL ödül verilecektir. İlde ve ilçelerde düzenlenecek yarı final yarışmasında ilk üçe girmeye hak kazananlar ile diğer yarışmacılara yerel imkanlar ölçüsünde uygun görülen ödüller (para, yayın vb.) verilebilecektir. Yarı finalde verilecek ödül miktarı, finalde verilecek miktarı geçmeyecektir” denildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu