Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Ergün Tekin Açtı Ağzını, Yumdu Gözünü

14 Mayıs seçimlerinin ardından partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Ergün Tekin, AK Parti Kırıkkale eski Milletvekili Mehmet Demir ile aralarında yaşanan konuşmaları açıkladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

14 Mayıs seçimlerinin ardından partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Ergün Tekin, AK Parti Kırıkkale eski Milletvekili Mehmet Demir ile aralarında yaşanan konuşmaları açıkladı.

TEMPOYU YİNE GÖRECEKSİNİZ

14 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinin ardından AK Parti Kırıkkale 2. Sıra milletvekili adayı olan ancak milletvekili seçilemeyen Ergün Tekin, partisinin il Başkanlığı toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Tekin toplantıda yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi bir ay önce bir yarışa çıktık ve ucu ucuna kaçırdık. Çok sıkı çalıştık. Her zaman olduğu gibi o dönemde de çok sıkı bir çalışma yaptım. Sizi ve Kırıkkale’mi çok seviyorum. Oy verenlerden de vermeyenlerden de Allah razı olsun. Şu saatten sonra daha da heyecanım arttı. Genel merkezde görev alacağım. Bize Allah nasip eder bir bakan yardımcılığı alacağım. Ben bu davaya ömrümü, Cumhurbaşkanıma da hayatımı adamış bir insanım. Kimseye küsme, darılma, böyle bir şey kırıldığım yoktur. Ama bazı arkadaşlarımız var ki. Diğerlerini bir gün basın toplantısı yapıp anlatacağım. Oylar neydi? Ne oldu? Niye böyle oldu? Hepsini açıklayacağız. Ama bildiğiniz gibi şimdi hakikaten devletimizin bekası için vatanımızın, milletimizin bekası için çok büyük bir cumhurbaşkanlığı seçimi var önümüzde. Bir kardeşiz olarak 12 gün daha buradayım, o gördüğünüz tempoyu yine göreceksiniz. Akşam, gece, gündüz çalışacağız” dedi.

DAHA O DÜNKÜ ÇOCUK!

Her şerde bir hayır olduğunu söyleyen Tekin, “Neden bunu söylüyorum. Bunu birebir yaşadığım için söylüyorum size. Mehmet Demir diye bir arkadaşımız var il başkanlığından, milletvekilliğinden her suyundan huyundan her türlü yararlanmıştır arkadaşımız. Ben bu arkadaşımızın o kadar samimi değilim. Cumhurbaşkanımızın bizi çağırdığı gün ısrar etti Ankara’da buluştuk. Bana ‘ben adayım’ dedi. bende Nasıl oluyor Mehmet Bey? Aday adaylığına başvurmadın. ‘Yok beni yapacaklar’ dedi. Peki, biz böyle şey bilmiyoruz dedim. Aradan listeler açıklandı. Kendisi beni aradı. Bizimki Mehmetciğim gözün aydın. Bugüne kadar hep Kırşehircilik yaptın, ekipçilik yaptın, ne güzel birinci sırada çok sevdiğimiz bir kardeşimiz oldu. Bunu buradan bütün Kırıkkale’ye paylaşmak istiyorum. Bana dediği ‘Benim işim olmaz. Ben başka partiye çalışırım. Kusura bakma’ dedi. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bundan sonra da dedin ki Mehmet Bey bütün Kırşehirli arkadaşlarımız bu kardeşimize çalışıyor. Kardeşini kaybeden pırıl pırıl bir kardeşimiz. Siz niye böyle düşünüyorsunuz? Dedim. ‘daha o dünkü çocuk’ dedi. Demek ki ben yoksam Tufan deniyor arkadaşlar. Bu davadan Tufan mufan olamaz. Şu dakikadan sonra bilin ki ben mücadeleyi seven insanındır. Şu dakikadan sonra Kırıkkale’ye iki müjde veriyorum. Yarından itibaren Kırıkkale’nin ilk özel televizyonunu kuruyorum. Allah izin verirse çok büyük iki yatırım getiriyorum. Keskin Organize sanayiye yapacağım. Yarın ya da bir gün arsa almaya gidiyorum. Hayatın boyunca Kırıkkale’ye örnek olmaya çalışıyoruz Her şey milletvekili ile olmuyor. Özel sektörde gücümüz var Allah’a şükür. Biz de bu saatten sonra Cumhurbaşkanımızın izinde bütün özel sektörü bizi tanımaya davet edeceğim. Ömrünü buraya adıyorum. Bundan sonra daha ok aranızdayım” diye konuştu.

“GENEL MERKEZDE GÖREV ALACAĞIM”

İstanbul’da ki ilişkilerini bitirdiğinin altını çözen Tekin, “Ankara ve Kırıkkale benim işim. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bugüne kadar yaptıklarım ortada. Bozcuğum üç yüz on sekiz hazret inşaatta her örnek oldu. Bugün de yarın çok güzel bir yatırımla en az üç yüz dört bin organize kanaate yatırıma başlayacağım. Tüm teşkilatımız kardeşlerimiz, müşahitlerimiz, bacılarımız, ablalarımız hakikaten can ve yürekli çalışan insanlar vardı. Bunları gözlerimle gördüm. Ben utandım. Allah ne güzel bir sevgi vermiş gibi bu insanların kalbine öyle boş duruyoruz arkadaşlar. Ben bu seçimi basınımızın önünde maskeli seçim koyuyoruz. Ama rahmetli annem bana derdi ki oğlum sen herkesi kendin gibi sanıyorsun. Yanılmam bu noktada oldun. Hiç önemli değil. Kırıkkale’den elimi çekmiyorum, uzaklaşmıyorum. Genel merkezine görev alacağım. Daha bilmiyorum. Cumhurbaşkanımla da konuşacağım o ne görev verirse onu yapacağım. Cumhurbaşkanım adına üzgünüm. Ona mahkum oldum diye üzüldüm. Bazı arkadaşlarımız maskeyle gezdiler. Şimdi buradan söylüyorum. Bire bir yaşadığım bir olay olduğu için bunu söylüyorum. Mehmet Demir orada ben buradayım. Bu kadar netim konuşmalar ortada. Bunun dışında bir şey diyemez. Zoruma gidiyor kardeşim. Bu dava önemlidir. Ergün Tekin gider, Ahmet gelir. Mustafa gelir. Hasan gelir. Hüseyin gider ama Cumhurbaşkanımız önemlidir. Dava önemlidir. Bundan sonra herkes söz sahibi, kimsenin babasının malı değil AK Parti il başkanlığı. Şimdi arkadaşlar şu seçimden sonra 10 Haziran’da bir bir açıklayarak herkese anlatacağım. Ama şu cumhurbaşkanlığı seçimini geçirelim” ifadelerini kullandı.

“KAZANANLARIN DA KAYBEDENLERİDE TEBRİK ETTİM”

Tekin konuşmasının devamında ise, “Burada bir hikaye geldi bana. Nasrettin Hoca eve gelir, Hanım kıymalı bir yemek yap yiyelim der. Hanım kıyma yok der. Ya daha dün bir buçuk kilo aldım. Ne oldu bu kıymaya der. Kedi yedi der. Hoca, kediyi alır teraziye. Bir buçuk kilo gelir. Hanıma döner, Hanım hanım bu kedi ise kıyma nerede? Eğer bu kıymaysa kedi nerede? Bizim ortada olmayan oylar gibi. Hepinizi canı yürekten seviyorum. Her zaman telefonum emrinizde. İnanın beni görmekten sıkılacaksınız. Şu yatırımlarınızı yapayım. Mustafa’yla da dün konuştuk. Tebrik ettim. Halil beyi de aradım tebrik ettim. Sonuçta bu memleket için çalışılacak. Ama bunu bilin ki Mustafa’ya da şunu söyledim. Bir milletvekili gibi bütün ilişkilerimi Kırıkkale kullanacağım kardeşim. Benim derdim Kırıkkale. Evet bu çocuklar burada kalsın istemedim. Allah ömür verirse görecekler. Siyaset yapmıyoruz. Gidelim diye ziyafet yapmadık. Ticaret odası başkanıyla konuştum projeleri anlattım. Bu kardeşiniz bir sene içinde neler yapacağını göreceksiniz. Binlerce teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x