Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

‘Adalet aranıyor’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü önünde ayakkabı kutulu basın açıklaması yapıldı.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Rektörlük binası önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyeleri, ‘Kutu kutu para, seçimde beni ara’, ‘Yatcaz kalkcaz çuvalları açcaz’, ‘Adalet aranıyor’, ‘Biz de adalet ve kalkınma istiyoruz’, ‘1.50 Kr.=1 Simit + 1 çay zam vermeyen hükümet bay bay’ dövizleri taşıdı. Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, yaptığı basın açıklamasında, daha aydınlık, çağdaş ve müreffeh bir ülke emelinin ancak her alanda yetiştirecekleri parlak beyinlerin bilim, kültür ve sanata yapacağı katkıyla sağlanabileceğini söyledi. Karabacak, Başbakan Erdoğan’ın her fırsatta IMF’ye olan borcun bittiğini, Türkiye’nin dünyanın en büyük 16’ncı ekonomisi haline geldiğini, kişi başına düşen milli gelirin 10 bin 500 dolara çıktığını, Hazine’nin tıka basa dolu olduğunu göğsünü gere gere söylediğini belirterek şunları söyledi:

‘KAYNAK FAZLASIYLA MEVCUT’

“O halde hükümet bilim adamlarımıza ve idari personele pastadan düşen payını vermek zorundadır. Ayrıca yükseköğretim kurumlarında yapılan ikinci öğretimde görevli akademik yönetici ve öğretim elemanları ile idari personele ödenecek fazla çalışma ücretleri yeterli olmayıp, eski kazanımları dahi bugün ellerinden alınmıştır. Adaletten uzak, alın terinin karşılığının dahi verilmediği bu uygulamayı protesto ediyor, hak ettikleri ücretin tam olarak ödenmesini istiyoruz. İfa ettikleri görev itibarı ile ülkemizi daha ileriye taşıyacak, bilim, kültür, sanat ve edebiyat dünyamızı geliştirecek ve geleceğimizi inşa edecek akademisyenlerimizin ve sarf ettiği emekle üniversitemizin kalkınmasında önemli katkısı olan idari personellerimizin bütün sorunlarının çözümü için ihtiyaç duyulan kaynak, ayakkabı kutularında fazlasıyla mevcuttur”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu