Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Asayiş

Yeni Adli Yıla Yeni Adliye Sarayı

Selçuklu mimarisiyle inşa edilen ve akıllı bina teknolojileriyle donatılan Yeni Adliye Sarayı, yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak. 13 bin 447 metrekare üzerine kurulu olan ve yaklaşık 63 milyon liraya mal olan Yeni Adliye Sarayı; modern, ferah ve geniş kapasiteli yapısıyla kentin en az 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeni Adli Yıla Yeni Adliye Sarayı

Selçuklu mimarisiyle inşa edilen ve akıllı bina teknolojileriyle donatılan Yeni Adliye Sarayı, yeni adli yılda hizmet vermeye başlayacak. 13 bin 447 metrekare üzerine kurulu olan ve yaklaşık 63 milyon liraya mal olan Yeni Adliye Sarayı; modern, ferah ve geniş kapasiteli yapısıyla kentin en az 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak.

Selçuklu mimarisiyle akıllı bina teknolojileriyle donatıldı

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Baro Başkanı Av. Erol Çakır, Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ve Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Arslan, kaba inşaatı tamamlanan ve yeni adli yıla açılması beklenen Yeni Adliye Sarayı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundular.  Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, beraberindeki heyete adliye binasını gezdirerek bilgiler sundu. Başsavcı Erdoğan Bayrakdar, duruşma salonlarından bekleme salonlarına kadar modern ve ferah bir yapıya kavuşan adliye sarayının, 13 bin 447 metrekare üzerine kurulu olduğunu ve tamamen Selçuklu mimarisiyle inşa edilip akıllı bina teknolojileriyle donatıldığı söyledi.

63 milyonluk çok büyük bir yatırım

Yeni Adliye Sarayı’nın şehrin estetiğine pozitif değer katacağını ifade eden Ak Parti Milletvekili Ramazan Can: “Çok güzel bir adliye binamız yapıldı, hukuk camiasına hayırlı olsun. Yapımında Cumhuriyet Başsavcımız, Baro Başkanımız ve Belediye Başkanımız çok büyük emekler verdi. Türkiye’de yeri satın alınarak yapılan adliye saraylarından tekidir. MKE’den arazileri 11 milyon liraya alınmış, 52 de oradan olmak üzere 63 milyonluk çok büyük bir yatırım.  Kırıkkale’nin adliye anlamında 25-30 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek bir yapı. Selçuklu mimarisi estetiğinin yansıtıldığı güzel bir bina. Biliyorsunuz adliyeler kasvetlidir ama bu bina biraz daha pozitif. Bunda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Başsavcımız ve Baro Başkanımız bir protokol yaparak, Baronun binadan faydalanması sağlanacak. Gerek adliye çalışanlarımıza gerek vatandaşlarımıza, hakimlerimize, bütün bu camiadaki herkese hayırlı olsun. Kırıkkalemizin önemli bir açığı giderildi. Kentin kimliği değişiyor. Bizim adliyemiz, camimiz ve yeni yapılacak kongre merkezi düşüldüğünde, bunlarla şehrin kimliği ortaya çıkacak. Bunda belediye başkanımızın da ciddi katkıları var.”dedi.

Eski adliye binamızın yaklaşık 10 katı

Yeni Adliye Sarayı’nın yeni adli yılda hizmete açılacağını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar: “Yeni adliye binamız bir ihtiyaç doğması nedeniyle yapıldı. Eski adliye binamızın yaklaşık 10 katı. Eski adliye binamızın artık ihtiyacı karşılayamayacak durumda olduğu tespit edildi. Yeni adliye binamızın Kırıkkalemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bir ay sonra yeni adliye binamıza geçeceğiz. Yeni adli yıla yeni hizmet binamızda başlamış olacağız.”ifadelerinde bulundu.

Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz

Yeni adliye binasının Kırıkkale’nin 30 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek düzeyde inşa edildiğini belirten Baro Başkanı Av. Erol Çakır: “Anlatmaya gerek yok. Gerçekten bu eserde emeği geçen bütün herkese sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Özellikle Kırıkkale Barosuna, bize gösterilen tevazuda, ihtiyaçlarımızı görmemezlikten gelmeme adına, göstermiş oldukları üstün gayretlerinden dolayı Sayın Milletvekilime, Başsavcıma ve Belediye Başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum.  Bizim için bir ihtiyaçtı. En son eski adliyemizde koridorun biri duruşma salonu oldu, hakim savcı odaları oldu. Okadar sıkıntıdaydık ki; şu haliyle mevcut en az 30 yıl Kırıkkale’ye hizmet edebilecek bir tesis kazandırıldı. Bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Memleketimiz için adeta bir gurur kaynağı

Kırıkkale’ye çok güzel bir eser kazandırıldığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise: “Çok güzel bir eser. Memleketimiz için adeta bir gurur kaynağı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kırıkkale’ye 25-30 yıl hitap eder inşallah. Güzel bir konumda ve güzel bir manzarası var. Kırıkkalemize hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Arslan da yeni adliye binasının kente pozitif bir enerji katacağını ifade ederek şunları söyledi: “Özellikle Cumhuriyet Başsavcımız, Baro Başkanımız ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Güzel bir birliktelikle çok güzel bir eser ortaya çıkarıldı. Avukatlara verilen önem burada bir kat daha artırılmış. Kırıkkalemize çok güzel bir eser yapılmış. Adliyeler genelde negatif enerji yayarlar fakat şehrimizin göbeğine yapılan bu güzel yapı, daha pozitif bir enerji yayacaktır.”

Akıllı bina teknolojileriyle donatıldı

13447 metrekare üzerine kurulan Yeni Adliye Sarayı 13 kattan oluşuyor. 121 araçlık kapalı 171 araçlık açık otoparkımız bulunan adliye sarayında 23 duruşma salonu, 1 konferans salonu, 1 Başsavcı makamı, 57 hakim odası, 27 savcı odası, 49 mahkeme kalemi, 18 savcılık kalemi, 37 adli hizmet bekleme salonu, avukat barosu, 3 müfettiş odası gibi hizmet alanları yer alıyor. Bölge İdare Mahkemesi’nin de yer alacağı Yeni Adliye Sarayı Selçuklu mimarisinde inşa edildi ve akıllı bina teknolojileriyle donatıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
CÜNEYT
CÜNEYT
11 Haziran 2018 01:05

Adliyenin büyük olması bence iyi bir şey değil.Ülkede adalet olmadığını gösterir.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x