Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ASELSAN’ın araştırılması 25. Döneme kaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP’nin ASELSAN mühendislerinin ölümü ile ilgili grup önerileri kabul edilmedi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise söz konusu ölümlerle ilgili araştırma yapılabileceğini ancak yasama döneminin sonuna yaklaşıldığını, çalışmanın 25. Dönem’de gerçekleştirilebileceğini ifade etti.
ASELSAN MİLLÎ BİR KURULUŞUMUZDUR
ASELSAN’da görevli mühendislerin zamansız ve endişe verici ölümlerinin arkasındaki nedenlerin ve gerçeklerin tespit edilerek kamuoyunda oluşan şüphelerin giderilmesi, çalışanların güvence içinde projelerini gerçekleştirebilmelerinin sağlanması ve yaşadıkları sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için MHP grup önerisini Genel Kurul’a taşıdı. MHP’nin ASELSAN mühendislerinin ölümü ile ilgili önergenin gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi aleyhinde konuşan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, şunları kaydetti; “ASELSAN 1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine askerî haberleşme ve elektronik ekipman sağlanması amacıyla kurulmuş yerli bir savunma kuruluşumuzdur.  ASELSAN, son yıllarda yerli savunma sanayine gurur veren bir kuruluşumuz olmuştur. Özellikle ASELSAN son yıllarda bu çalışmalarla Türk savunma sanayinin dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapan değerli, millî bir kuruluşumuzdur. Aynı zamanda, Türkiye için stratejik bir sanayi kuruluşu olduğu gibi, AR-GE anlamında hayati önemi haiz çalışmalar da yapmaktadır.”
BİLGİLER YETERİNCE PAYLAŞILMADIĞI KANAATİNDEYİM.
Ramazan Can, “Grup önerisinde de dile getirildiği gibi, ASELSAN’da son zamanlarda, çalışan mühendislerin kamuoyuna yansıdığı üzere şüpheli ölümleri intihar-kaza ikileminde ölüm nedenlerinin açıklanması bilgi eksikliğinden mi yoksa gerçekten bir sır perdesi olduğu için midir ki kamuoyunda bu ölümlere şüpheli bakılmıştır. ASELSAN’ın son zamanlarda dünya silah ve savunma sanayisiyle rekabet edecek seviyeye getiren ve savunma sektöründe dışa bağımlılıktan kurtaran, çok sayıda ülkeye ihraç ürünleri satacak düzeye getiren başarılı mühendislerin ölümleri kamuoyunda bilgi kirliliği ya da sağlıklı, doyurucu açıklamalar yapılmadığı için acaba sorularını, şüpheleri, vehimleri artırmıştır. Netice olarak, ölümler normal de olabilir, şüpheli ölümler de olabilir ama asıl olan, burada bir bilgi kirliliği olduğu aşikârdır. Gerek ölenlerin yakınları gerekse kamuoyuyla bu bilgiler yeterince paylaşılmadığı kanaatindeyim. Bir milletvekili olarak, bir şahıs olarak ben bu konuyu araştırmadan evvel ben de bu şüpheler vardır diye düşünüyorum. Özellikle ASELSAN’ın son zamanlarda dünya silah sanayisiyle, savunma sanayisiyle rekabet edecek seviyeye gelmesinde başarılı mühendislerin ölümlerine kaza-intihar ikileminde yeterince açıklığa kavuşturulmamış olması bu vehimleri artırmaktadır. Netice olarak, adli tahkikat devam etmektedir. Eğer burada bir sır perdesi varsa bu aralanmalıdır. Netice itibarıyla, tutanaklar, adli tıp raporları, ifade beyanları, bütün bunlar yeniden tetkik edilmelidir.”
FİİLEN VE HUKUKEN MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR
“7 Nisan’da listeler seçim kuruluna verilecek dolayısıyla bu konuyu araştırmamız ve araştırma neticesinde kurulacak komisyona yeterli zaman verilemeyeceğinden fiilen ve hukuken mümkün gözükmemektedir. Bu nedenle, bunun araştırılmasının gerekli olduğunu kabul ediyorum. 25’inci Yasama Dönemi’nde değerlendirmelidir diye düşünüyor, grup önerisini Genel Kurulun takdirine sunuyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu