Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İl Genel Meclisi, altyapı sorunları ele aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Genel Meclisi, altyapı sorunları ele aldı

Kırıkkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını Meclis Başkanı Murat Çaykara başkanlığında gerçekleştirdi. Köylerdeki alt yapı hizmetlerinin ele alındığı toplantı da ekmek fırınlarının denetimi ve artan boşanmaların araştırılması gibi konular ele alındı.

 

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

İl Genel Meclisi yılın ilk toplantısında şu konuları görüştü;  Keskin ilçesi Ceritmüminli köyüne ek içme suyu deposu yapılması ile Sulakyurt ilçesi Kalekışla köyü içme suyu sistemine sayaç toplama odası yapılması ve sistemin yenilenmesi talebine ait plan ve bütçe komisyonu raporunun görüşülmesi. “Sulakyurt ilçesi Güzelyurt köyü şehit mezarlığına ulaşımı sağlayan iki sokağın ve şehit mezarlıklarına kadar olan bölüm ile Yeşilyazı köyünde bulunan (1540 yılında yapılan) tarihi Şeyh Sami camisine giden sokağın kilit parke yapılması talebine ait imar ve bayındırlık komisyonu raporunun görüşülmesi.”

 

KÖY YOLLARININ SORUNU ANLATILDI

“Yahşihan ilçesi merkez 1475 ada 19 parselde kayıtlı taşınmazın Kırıkkale Üniversitesi’ne tahsis edilmesi talebine ait imar ve bayındırlık komisyonu raporunun görüşülmesi. Sulakyurt ilçesi Yağbasan ve orta köy arasındaki yolun asfalt özelliğini kaybetmesi nedeniyle, söz konusu yolda genişletme çalışması yapılarak stabilize yapılması talebine ait imar ve bayındırlık komisyonu raporunun görüşülmesi.”

 

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME

“Balışeyh ilçesi yenice köy çeşmesinde ihtiyaç duyulan içme suyu boru ihtiyacının il özel idaresince karşılanması ile Delice ilçesi Yeniyapan köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısının önlenmesi için boruların değiştirilmesi ve Sarıyaka köyü girişinde bulunan çeşmenin borularının yenilenmesi talebine ait köye yönelik hizmetler komisyonu raporunun görüşülmesi. Keskin ilçesi Takazlı-Hacıömersolaklısı ve Çamurabatmaz köy yolundaki bozulan yerlerin, bozulma sebeplerinin araştırılması talebine ait araştırma ve geliştirme komisyonu raporunun görüşülmesi.”

 

ÇEVRE SAĞLIĞI UYUMU

“Keskin ilçesi Ceritkale köyü sınırlarındaki meyve ve sebze bahçelerindeki ürünlerin zarar görmesi nedeniyle konu hakkında araştırma yapılarak il genel meclisinin bilgilendirilmesi talebine ait araştırma ve geliştirme komisyonu raporunun görüşülmesi. Fırınların çevre sağlığına uygun çalışıp çalışmadığının ve bu konuda yapılan çalışmaların neler olduğu konusunda il genel meclisinin bilgilendirilmesi talebine ait çevre ve sağlık komisyonu raporunun görüşülmesi.

 

TARIM VE HAYVANCILIK

“Ülke genelinde ve ilimizde son yıllarda artan boşanmalar nedeniyle parçalanan ailelerin durumu, çocukların bakımı ve eğitimi hakkında yapılan çalışmaların araştırma yapılarak il genel meclisinin bilgilendirilmesi talebine ait eğitim kültür ve sosyal hizmetler komisyonu raporunun görüşülmesi. Merkez ve ilçeler de bulunan ziraat odalarının çiftçilerden yapmış olduğu kesintilerin ve yürüttüğü hizmetler konusunda araştırma ve inceleme yapılarak il genel meclisinin bilgilendirilmesi talebine ait tarım ve hayvancılık komisyonu raporunun görüşülmesi.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x