Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Yerel basının yanındayız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeni yangı reformu hakkında açıklamalarda bulunan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı “Geçtiğimiz ay açıklanan ve kamuoyunca ‘Yeni Yargı Reformu Paketi’ adıyla yansıyan yeni düzenlemeler kapsamında “resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kalkmasının” öngörülmesi, yerel basın organları açısından büyük bir sorun olmaktan öte adeta yok olma tehlikesini ortaya çıkarmıştır” diye konuştu.

DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI

Mahalli basın Anadolu’nun en etkili sesi olduğuna vurgu yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı “Demokrasinin olmazsa olmazı, korunup desteklenmesi gereken çok önemli bir değerdir. Yeni Yargı Reformu Paketi ile resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının, yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğu kalkmakta, bu durum son yıllarda sürekli artan maliyetler ve giderlerle ayakta kalma mücadelesi veren mahalli basınımızın çok önemli bir gelir kalemini yok etme sonucunu doğurmaktadır. Bu, Anadolu insanının sesi olan yerel basına büyük bir darbedir. İflas ve ihale ilanları başta olmak üzere Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlatılan resmi ilanlar yerel basınımız için hayati önemdedir. Sağladığı istihdam ve katma değer bir yana, çok sesliliğe katkısı ve demokrasinin gelişmesine desteği, yerel kültürün yaşatılması gibi anlamlı bir amaçlar üstlenen yerel basınımızı koruyup kollamak, ülkemizin ve yüce milletimizin sağlıklı geleceği açısından da büyük önem arz etmektedir” ifadesini kullandı.

HALKIMIZLA ARAMIZDA EN İYİ İLETİŞİM ARACI

Başkan Varlı “Yapılması gereken, yargı reform paketinde ‘tartışmaya konu olan icra iflas ilanlarının, mahallinde yayınlanan yerel gazetelerde yer alması zorunludur” şeklindeki bir hüküm değişikliğidir.  Bu değişiklik ülke genelinde büyük rahatlama yaratacak, tedirgin bekleyişi ortadan kaldıracak ve geçimini basın sektöründe kazanan on binlerce kişiye yakın bir istihdam rahatlaması sağlayacaktır. Bizler gerek bireyler olarak gerekse kurumsal yapıda örgütler olarak mahalli basını yaşatmak ve güçlendirmek için destek olmak durumundayız. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak halkımızla aramızdaki en büyük iletişim aracımız olan yerel basınımızın dün olduğu gibi bugün de yanındayız. Bu gür sesin susması bir yana zayıflamasını bile istemeyiz. Yerel basınımızın önündeki bu engelin çok geç olmadan kaldırılmasını umuyor, fedakâr basın çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi,

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x