Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Farabi başvuruları devam ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Güz/Güz+Bahar Dönemi Farabi Öğrenci Hareketlilik Programı İlanı yayımlandı.
SON TARİH 13 MART
Kırıkkale Üniversitesi resmi  web sitesinden yayımlanan ilana göre Farabi Öğrenci Hareketlilik Programı’na başvurular 23 Şubat-13 Mart 2015 tarihleri arasında Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi’ne yapılacak. Başvuruların değerlendirme sonuçları 18 Mart 2015 tarihinde web sayfasında yayımlanacak.
ÖĞRENCİ BAŞVURU ŞARTLARI
“Yayımlanan ilanda öğrenci başvuru şartları ve gerekli belgeler hakkında şu bilgiler yer aldı; “Önlisans ve Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 olması, Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması, hazırlık öğrencileri ile Tıp Fakültesi 6.sınıf (intörn) öğrencileri programdan yararlanamazlar”
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
“Aday Öğrenci Başvuru Formu (Resim yapıştırılımış 2 adet, poşet dosyaya konulacak), Güncel Transkript (2 adet), Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)”
BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
“Öğrenim görülecek yükseköğretim kurumunun eğitim dili Türkçe ise başvurusu uygun bulunan öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır ve her bir program için not ortalamaları sıralanarak seçim gerçekleştirilir. Öğrenim görülecek yükseköğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise başvurusu uygun bulunan öğrencilerin not ortalamasının %50 si ile eğitimde kullanılan yabancı dile ilişkin seviyesini gösterir yabancı dil puanının %50 sinin toplamı dikkate alınarak, her bir program için öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması sıralanarak seçim gerçekleştirilir. Kontenjan ayrıntıları, değerlendirme sonucu ve diğer belgeler hakkında detaylı bilgiler web sayfasında”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu