Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSpor

Futbolun pazarı olabiliriz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Gençlikspor Menajeri Kaya Çiçek, futbolda yaşanan sıkıntıların birliktelik ortamı ile çözüleceğini ifade ederek, “Futbolun pazarı olabiliriz” dedi.  
ORTAK İSTEĞİMİZ KIRIKKALE’NİN KAZANMASI
Menajer Çiçek,  Pazar günü oynanacak müsabaka öncesinde açıklamalarda bulundu. Çiçek, “Rakibimizin gücü küçümsenemez. Onlara saygı duyuyoruz. Çünkü onlar da çok emek verdiler ve çalıştılar. Bizler de çok çalışıyoruz ve bu işin sonunda dostluğun kazanmasını istiyoruz. Önce dostluk kazansın, sonra da Cenab-ı Allah kime nasip ediyorsa o kazansın. Son dakikaya kadar elimizden ne geliyorsa yapacağız. Futbolcularımız da galip gelmek için sahada centilmenlik çerçevesinde ellerinden ne geliyorsa yapacaklardır. Ortak isteğimiz ise Kırıkkale’nin kazanmasıdır” dedi.
ASKF’YE DESTEK VERMİYORLAR
Çiçek, Kırıkkale’de futbolun sıkıntılı bir durum içerisinde olduğunu ifade ederek şu önemli değerlendirmelerde bulundu; “Aslında iyi bir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimiz var. Bu yönetim tüm kulüplerin desteğini alarak göreve geldi. Ancak her ne kerametse destekleyerek göreve getirdikleri yönetimi şimdi köstekliyorlar. Büyük müessese takımlarımız var. Kurum ve kuruluş takımları var. Bu takımlar bedavacılığa yatıyor. Zaten bir takım kafadan düşüyor ve iki takımın düştüğü bir küme var. “Biz para harcamayalım” diye bakıyorlar. Ancak her şey parayla pulla olmuyor.
KURUMLAR FUTBOLU ÖNEMSEMİYOR
Şuan 20 takım olsaydı Bölgesel Amatör Lig’de 2 takımımız olurdu. Bu da Kırıkkale’nin çocuklarına bir ekmek kapısı olurdu. Bizim 3 tane antrenörümüz var. 20 tane futbolcumuz var. Genç takımlarımızda 50-60 tane futbolcu var. Bugün U19 takımı kurulması zorunlu olmasına rağmen onu bile kurmayan kulüpler var. Bunlar müessese takımlarıdır. Gerçekten iç açıcı bir durum değil. Örneğin Mühimmatspor, adamsızlıktan 45 dakika oynayıp ikinci yarı sahadan çekiliyor.
TAKIM SAYISI ARTMALI
Madem Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimine hep beraber destek verdiysek, takımlarımızı güçlendirmenin yolunu arayalım. Bir Yahşihanspor ile bir Türk Metalspor ile bu işler bitmez. Takımları çoğaltalım diyoruz ama mevcut takımların durumu ortada. Bu duruma baktığımızda müessese takımları, yani kurum takımlarının kurumlarınca güçlendirilmesi gerekiyor. Çünkü şu anki sistemde amatör kulüplerin üst liglere yükselmesinin önü açıktır. Bölgesel Amatör Lig bunun için çok önemli bir fırsattır. Kurumlar “Temsil edilsin yeter” gözüyle bakıyor. Böyle bir bakış açısı olmaz. 11-0, 15-0 gibi skorlar alınıyor. Bu ayıptır, yazıktır.
POTANSİYELİ YÜKSEK BİR İLİZ
Kırıkkale’de olan potansiyel hiçbir yerde yok. İnsanlarla barışı sağlayamıyoruz. Kırıkkalespor bizim pilot takımımız yani Kırıkkalespor tek. Diğer takımları neden etrafında toplayamıyor. Bunlarda birlik beraberlik sağlamamız lazım. Yeni yönetim göreve geldiğinde bizleri davet ettiler ve yemek verdiler. Bu hoş bir yaklaşımdı. Keşke bunların bir devamı gelseydi. Birlikte seçtiğimiz ASKF’ye destek olarak ve önünü açarak, onun da dahil olduğu bir birliktelik sistemi kurarak futbolumuzun sıkıntılarını çözeriz.
HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI LAZIM
Kırıkkale futbolun pazarı olacak bir il. 50 şehrin geçiş noktasındayız. 20 bin nüfuslu üniversitemiz var. 10 yıl önce üniversitelileri de şehir takımlarıyla birleştirmeye başlamıştık. O zaman başarılanlar, şimdi neden başarılmasın? Karakeçili 45 kilometreye üniversiteden öğrenci getiriyordu. Hepimizin çalışması lazım. Hepimizin elini taşın altına koyması lazım”

0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
amatörler
amatörler
24 Mayıs 2014 04:08

kaya çiçek sa kaldıysa piyasa kırıkkale yandı.git mke de işine bak.bedava maaş alıyosun

Başa dön tuşu