Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Gazeteci Uğur Mumcu anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Örgütü, Uğur Mumcu’nun katledişinin 24.yıl nedeniyle basın açıklamasında bulundu. CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Türkiye’de ki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğini söyledi.

 

GERİCİLİĞE KARŞI MÜCADELE ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Örgütü, Uğur Mumcu’nun katledişinin 24.yıl nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Parti il binasında düzenlenen basın açıklamasına Kırıkkale CHP İl Başkanı Ahmet Önal, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut ve partililer katıldı. Gazeteci Uğur Mumcu’yu, tam bağımsız bir Türkiye’nin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olarak gördüklerini belirten Önal, Uğur Mumcu’nun Türkiye’nin önemli bir gazeteci aydınlarından birisi olduğunu ve Cumhuriyeti ölene dek savunduğunu söyledi

 

FİKİRLER EBEDİYEN ÖLMEZ

Gazeteci – Yazar, Uğur Mumcu’nun fikirlerinin ve Cumhuriyeti savunmasının asla unutulmayacağını belirten Önal konuşmasının devamında, “24 yıl önce bugün basınımızın dürüst, onurlu kalemi Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, evinin önünde alçak bir pusuda katledildi. Aradan geçen onlarca yıla rağmen ölümün arkasındaki sis perdesi aralanamadı.  Ne kiralık tetikçiler ne de saldırının arkasındaki karanlık eller ortaya çıkarılabildi. Aynı karanlık eller tarafından katledilen demokrasi şehitlerimiz, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy,  Çetin Emeç, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu ve diğer aydınlarımız gibi”

 

CİNAYETLER AYDINLATILMADI

“Faili meçhul cinayetler vicdanlarda hala yara. Adalet ve Demokrasi Haftasında, darbe girişimi bahane edilerek OHAL hukuksuzluğuyla, KHK’larla temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, Meclisin işlevsizleştirildiği ülkemizde hala demokrasiyi, adaleti arıyoruz. Ancak bir türlü erişemiyoruz. Araştırmacı gazeteciliğin en önemli ismi, Atatürk, Cumhuriyet sevdalısı Uğur Mumcu, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan, doğru bildiklerini yazmaktan, Cumhuriyet değerlerini savunmaktan asla vazgeçmedi. Anayasa Teklifi ile rejimi değiştirmek isteyen iktidara karşı Mumcu’nun bu sözleri bizlere yol göstericidir.”

 

SAYGIYLA ANIYORUZ

“Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyet’çiyim. Ben laik’im, ben Antiemperyalist’im. Ben insan hakları savunucusuyum. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha değin yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun parçalayın! Her parçamdan benim gibi gibiler, beni asacaklar çıkacaktır!” Hiçbir tehdit, hiçbir baskı gözümüzü korkutamayacak. İnandığı değerler uğruna canını ortaya koyan Mumcu’nun fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler sonsuza dek bizimle olacak. Laik, aydınlık ve demokratik bir Türkiye için verdiği mücadele bizlere ışık olmaya devam edecek. Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde saygı ve özlemle anıyorum.” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x