Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

Gençlik kampı başvuruları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce gence birbirleriyle tanışma, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma fırsatı vermek amacıyla uygulanan proje kapsamında ulaşım, konaklama ve yemek gibi tüm ihtiyaçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak.
DENİZ VE DOĞA KAMPLARI
Ayrıca, gençlerin doğayla iç içe bir ortamda bulundukları yerlerin yerel motifleri hakkında da önemli öğrenimler kazanabileceği kamplara gençler, 6 Hazirana kadar başvuruda bulunabilecekler. 24 Haziran – 13 Eylül tarihlerinde, 7 günlük 9 dönem şeklinde gerçekleştirilecek olan kampa katılmayı hak kazanan 12-15 yaş grubundaki gençler deniz kamplarına, 16-22 yaş aralığındaki gençler ise doğa kamplarında düzenlenecek aktivitelerle keyifli günler geçirecekler.  Başvuruların www.genclikkamplari.gov.tr adresinden yapılabileceği kampa katılanların kendi yaş grubundaki gençlerin farklı coğrafyalardan gelen gençlerle kaynaşması, kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk duygularının pekiştirilmesi hedefleniyor.
 
“DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE EL ELE YÜRÜYECEĞİZ.”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlik kamplarının gençlerden büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Geçtiğimiz yıl 70 binin üzerinde başvuru oldu. 22 bin 500 çocuğumuz farklı şehirlerde düzenlenen kamplara katıldı, tanışıp kaynaştı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin oluşturduğu bu mozaik bizi mutlu ediyor.Böylece toplum hayatımızın da gelişerek, daha güzel bir geleceğe el ele yürüyeceğimize inanıyorum. Bu sene de mümkün olan en çok sayıda gencimizi bu kamplarda ağırlamak, onların sosyal hayatına Bakanlık olarak önemli bir katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu