Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSpor

Badminton’da ilk 8’deyiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Küçük Kız ve Erkekler takımı Anadolu Yıldızlar Ligi Finallerini Türkiye 8’incisi olarak tamamladı.
AMAÇ MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK
Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM merkezlerine sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda yapılan Anadolu Yıldızlar Liginde Küçük Kız ve Erkekler kategorisinde finallerine kalan takımımız Türkiye 8.si oldu.
82 İL KARMASI KATILDI
Anadolu Yıldızları Badminton Türkiye Finali 2-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Manisa’da yapıldı. 81 ilden 82 il karmasının kızlar ve erkeklerde takım halinde yarıştıkları müsabakalar Çankırı’da bölge seçmelerinin ardından Mersin’de yarı final müsabakaları ile devam etti. Çankırı ve Mersin’de gruplardan çıkmayı başaran ilimizi temsilen katılan karma takımımız Manisa’da organize edilen Türkiye Finalinde mücadele etmeye hak kazanmıştı.
ÇEYREK FİNAL OYNADILAR
Kırıkkale ilimizi temsilen Hatice Yöndemli, Aleyna Bozer, İremnur Yöndemli ve Eda Keçeli’den oluşan kız takımımız ile Enes Yöndemli, Ebubekir Kocaman, Atahan Demir ve Samet Can Kablan’dan oluşan erkek takımımız ilk 8’e yükselerek çeyrek final oynama başarısı göstererek büyük bir başarıya imza attı.
ANTRENÖRLERE TEŞEKKÜR
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada; “2000-2002 doğumlu sporculardan oluşturulan il karmalarıyla Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM merkezlerine sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda yapılan Anadolu Yıldızlar Liginde hem kızlarda hem de erkeklerde 82 takım arasında turnuvayı 8. tamamlayan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Badminton takımımıza tebrik ediyorum” dedi. Ünlü sporcuları yetiştiren Badminton Antrenörleri Adem Karakurt, H. Ali Sincer, ve Mutlu Tarhan’a teşekkür etti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu