Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Genel Başkanı Doğan nöbet ücretlerini artıracak madde eklenmeli

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Sağlıkla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek kanun teklifine nöbet ücretlerini artıracak bir düzenlemenin de eklenmesi gerektiğini ifade etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Muhakkak hekimin, hemşirenin, ebenin, anestezi teknikerinin nöbet ücretlerini artıracak bir madde eklenmeli, nöbet ücretleri emeğin karşılığı olan seviyelere getirilmelidir” dedi.

 Faruk Doğan, Rize Şubesi’nin İl Divan Toplantısı’nda konuştu. Doğan, sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri ile ilgili şunları söyledi:

“Bu kanun teklifine muhakkak hekimin, hemşirenin, ebenin, anestezi teknikerinin nöbet ücretlerini artıracak bir madde eklenmeli, nöbet ücretleri emeğin karşılığı olan seviyelere getirilmelidir.”

“NÖBET ÜCRETLERİ OLMASI GEREKEN SEVİYELERİN ÇOK ALTINDA”

Doğan, “Nöbet ücretleri olması gereken seviyelerin çok altında. 7. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk defa oransal olarak nöbet ücretlerine artış elde ettik. Ancak bu yeterli değil. Sağlıkla ilgili birçok düzenlemeyi içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu’nda kabul edildi. Şimdi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek” dedi.

Doğan, konuşma yaptığı Divan Toplantısı’nda, “Temsilcilerimiz bizim teşkilatımızın ana omurgasını oluşturmaktadır. Sahada görev yapan arkadaşlarımızın sesidir, sendikamızın sözüdürler. Hem sahayı hem de Sağlık-Sen’imizi temsil ederler” sözlerine yer verdi.

“BİZ SENDİKACILIĞIN TARİHİNİ YENİDEN YAZMAYA KARARLIYIZ”

Doğan, şöyle devam etti:

“Biz sadece eleştiren, belli dönemlerde ortaya çıkan bir anlayışla sendikacılık yapmıyoruz. Üyemiz için sendika olarak neler yapabiliriz bunun derdindeyiz. Eğer bugün üyemiz Ankara’daki otellerimizden uygun fiyata yararlanıyorsa, hastalık sebebiyle Ankara’ya gelen üyemiz ve yakını Sağlık-Sen Taksi ile ücretsiz bir şekilde gideceği hastaneye bırakılıyorsa, Rize’deki üyelerimizin çocukları AYT-TYT ve LGS derslerimizden ücretsiz şekilde yararlanıyorsa, Sağlık-Sen Kreşler açılıyorsa bu sosyal sendikacılık anlayışının eseridir. Hayata geçirilen projeler üyeden gelenin yine üyeye gittiğinin göstergesidir. Biz üyemizin menfaatini düşünen, çalışan ve üreten bir sendikayız. Bugün birçok sendika ‘sosyal sendikacılık’ demeye başladı. Biz sendikacılığın tarihini yeniden yazmaya kararlıyız.”

“TERCİH YAPACAK ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLMAK İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK”

Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak sağlık personeli alımına ilişkin Sağlık-Sen’in hazırlıklarını tamamladığını belirten Doğan, “Tercih Robotumuz hazır. Bire bir destek almak isteyen sağlık mezunlarımız 444 1995’i arayabilir veya 81 ildeki şube başkanlıklarımıza başvurabilir. Tercih yapacak arkadaşlarımıza destek olmak, onlara yol göstermek için teşkilatımızla birlikte bir seferberlik başlattık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x