Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

‘Gerçek sendikacılığı yapacağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye genelinde kuruluşlarını tamamlayan Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN) Kırıkkale Şubesi de oluşturuldu. İl Temsilcisi Sinan Akdemir, “EKSEN, çağdaş sendikacılığın genel normlarını esas almakla birlikte,“sivil, milli, katılımcı ve manevi değerlerimize bağlılığı” temel ilke kabul eden bir anlayışla yola çıkmıştır” dedi.‘GÜÇLÜ, HUZURLU VE BÜYÜK TÜRKİYE HAYALİNE…’

Sendikalarının genel amacı hakkında açıklamalar yapan İl Temsilcisi Sinan Akdemir, “İnsan haklarına saygılı, her bireyin özgür olarak kendini ifade edebileceği, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, insanlar arasında fikir, düşünce ayrımı yapmadan onları saygıdeğer birer birey olarak kabul eden, ülke kalkınmasında sivilleşmenin önemine inanan, ülke insanına düşünce ufku açmayı amaçlayan, ülke kaynaklarının herkes tarafından adilce kullanılabileceği, inançların baskıya uğramadan ifade edilebileceği, külfetin ve nimetlerin eşit bir şekilde paylaşılacağı, tarihiyle barışık, insanların vatandaşı olmaktan gurur duyacakları güçlü, huzurlu ve büyük bir Türkiye hayaline katkı sağlamaktır” dedi.

‘SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR’‘Gerçek sendikacılığı yapacağız’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Ülkenin büyük hedeflere ulaşmasının eğitim ve eğitim çalışanlarına önem vermekten geçtiğini sözlerine ekleyen Akdemir, “Bizler buna inanıyorsak, kazanacağız, aksi takdirde nafile şikâyetlerle oyalanacağız, unutmayınız ki en büyük güç inançtır. EKSEN olarak bu ülkede, söyleyecek sözümüz ve söyleyecek türkümüz var diyoruz. Bu eksende emin adımlarla ilerliyoruz. Her sendikanın eğitim sorunlarını farklı siyasi ideolojilere göre değerlendirdikleri bu dağınık sendikacılık anlayışında; günlük siyasi mülahazalardan uzak kadim medeniyet değerlerimize göre insanı merkeze alan bir sendikacılık eksenine içinde sorunlarının çözümünde proje geliştiren, fikir üreten, genelde sosyal ve kültürel hayatımızda yozlaştırılmaya çalışılan milli kimliğimizi yeniden ihya etmeyi kendine ilke edinen EKSEN EĞİTİM (Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası), kuruluş gerekçesi olan siz değerli üyelerimizin ekonomik ve özlük haklarını geliştirmek için üzerine düşen her görevi layıkıyla yapmaya gayret etmektedir” dedi.

‘YENİ BİR ANLAYIŞA İHTİYAÇ VAR’

Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü; “Kısacası bugün ülkemizde, iç politikaların ve inanç bölünmüşlüğünün aracı olmayı bir tarafa bırakarak, sendikal çıkarları, iktisat, sosyal ve çalışma politikalarına ilişkin tüm yelpazeyi kapsayacak bir zihniyet değişimiyle bezenmiş yeni bir sendikal anlayışa ihtiyaç vardır. Bu zihni değişimi gerçekleştirmek için EKSEN Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası olarak “sivil, milli, katılımcı ve manevi değerlerimize bağlılığı” temel ilkeler kabul eden bir anlayışla yola çıkıyoruz”

0 0 votes
Haber Değerlendirme
9 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
EksenEğitim-71
EksenEğitim-71
3 Mart 2014 22:10

Kırıkkale Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN), çağdaş sendikacılığın genel normlarını esas almakla birlikte,“sivil, milli, katılımcı ve manevi değerlerimize bağlılığı” temel ilke kabul eden bir anlayışla yola çıkmıştır. Yolunuz açık olsun..

nabi hoca
nabi hoca
3 Mart 2014 22:07

EKSEN Eğitim sendikacılıkta taze kan. Sinan Akdemir ve ekibine başarılar. Kırıkkale Eksen in hızla büyüyeceğine inanıyorum.

muallim
muallim
3 Mart 2014 12:07

tüm eğitim camiasına hayırlı olsun.

Başa dön tuşu