Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Girişimci kadınlar Türkiye finalinde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hazırladıkları projelerle başarılı bulunan Kırıkkaleli girişimci kadınlar Türkiye finallerinde Kırıkkale’yi temsil edecek. Nur Alparslan (Delice – Merkez) , Emine Uymaz (Bahşili – Merkez) ve Pınar Özyön (Merkez – Aşağımahmutlar) Bakanlık tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı.

75 KADIN ÇİFTÇİ EĞİTİMDEN GEÇTİ

Kırıkkaleli girişimci kadınlar Nur Alparslan (Delice – Merkez) “Solucan Toprağa Verdi Can”, Emine Uymaz (Bahşili – Merkez) Yerel Tohumlarımız Fide Oldu, Sofralarımız Lezzet Doldu ve  Pınar Özyön (Merkez – Aşağımahmutlar) Üç Kız Bir Ana Serada Hep Beraber Doğal Tarıma isimli projeleriyle ilk 3 proje arasında yer aldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz “Tarımın her alanında üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin – verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerimizin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırılması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artmasını amaçlayan, Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” projesi kapsamında İlimizde 75 kadın çiftçimize girişimcilik eğitimi verildi” ifadesini kullandı.

DERECEYE GİRDİLER

Yılmaz “Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Kadın Çiftçilerimiz projelerini hazırlayarak değerlendirme komisyonuna sundu ve komisyonca seçilen ilk 10 (on) proje değerlendirilmek üzere Bakanlığımıza gönderildi. Bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye Finalinde yarışmaya hak kazanan ilk 3 (üç) projemiz 12.07.2018 tarihinde İç Anadolu Bölgesi koordinatör İli Nevşehir’ de yapılan bölgesel sertifika töreninde açıklandı” ifadesini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x