Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Güzel günler göreceğiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mustafa Boyabatlı, il dışına sevk oranının yüzde 1’in altına düştüğünü, bu durumun Kırıkkale için önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Boyabatlı, “Bölge illerden hastalar gelmeye başladı. Kırıkkale’yi daha güzel günler bekliyor” dedi.

Güzel günler göreceğiz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri“ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL”
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Boyobatlı, İdari Hizmetler Başkanı Fatih Özkan, Mali Hizmetler Başkanı Muzaffer Sarıkaya, Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Emin Demir, Yüksek İhtisas Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Tekin Akça ve Yüksek İhtisas Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Hakan Köksal ile birlikte basının karşısına geçti. 2014 yılını değerlendiren ve istatistik bilgilerini paylaşan Opr. Dr. Boyabatlı, Kırıkkale’nin sağlık alanında örnek gösterilen bir il olduğu yönünde açıklamalarda bulundu.

“855 BİN’İ GEÇTİ”
Opr. Dr. Boyabatlı, il dışına sevkin 2012 yılında yüzde 4,2 ve 2013 yılında yüzde 1,5 olduğunu, 2014 yılında ise bu oranın yüzde 0,76’a düştüğünü dile getirdi. Opr. Dr. Boyabatlı, “Bu tablo Kırıkkale için güzel bir tablo” dedi. Opr. Dr. Boyabatlı, 2014 yılında 855 bini aşkın poliklinik hizmetinin verildiğini, polikliniklere aylık ortalama 71 bin 328 hastanın müracaat ettiğini dile getirdi. Acil müracaatlarının ise 2014 yılında 286 bin 969 olarak gerçekleştiğini, aylık müracaatın ise 23 bin 914 olduğunu söyledi.

“BİN 600 PERSONELLE HİZMET VERİYORUZ”
Boyabatlı, 2014 yılı sonu itibariyle 123 uzman doktorun görev yaptığını ifade ederek, “2014 yılında uzman doktor kadrosuna 42 yeni uzman doktorumuz katılmıştır. 2 beyin cerrahımız kadromuza dahil edildi” dedi. Opr. Dr. Boyabatlı, sağlık hizmetlerinde bin 600 personelle hizmet verdiklerini dile getirdi.

883 ANJİYO YAPILDI
Opr. Dr. Boyabatlı 2014 yılında 883 adet anjiyo işlemi, 17 bin 443 tomografi ve 17 bin 187 MR işleminin gerçeleştiğini sözlerine ekledi. Opr. Dr. Boyabatlı, hastanelerin kapasiteleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Gelen ödeneklerle araç yenilemesi yapacaklarını da sözlerine ekleyen Opr. Dr. Boyabatlı, “Kırıkkale’yi daha güzel günler bekliyor” dedi.

“Doktorlarımızdan gelen hiçbir araç gereç isteğini geri çevirmedik. Şuan bir eksiğimiz yok”
Genel Sekreterliğimiz toplantı salonunda 22.01.2015 tarihinde “2014 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.Sayın Genel Sekreterimiz Op.Dr.Mustafa BOYABATLI’nın başkanlığında ve Sayın İdari Hizmetler Başkanı  Fatih ÖZKAN’ın organizasyonunda gerçekleşen toplantıya Sayın Mali Hizmetler Başkanı  Muzaffer SARIKAYA, Sayın Tıbbi Hizmetler Başkanı Mehmet Emin DEMİR’de katılmıştır.Yüksek İhtisas Hastanesi tüm yönetim kadrosunun yanında, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim ve Müdürü’de toplantıya eşlik etmişlerdir.Oldukça yoğun katılımın olduğu ve uzun soluklu gerçekleşen toplantıda; 2013 yılı ve 2014 yılı tıbbi, mali ve idari kriterler karşılaştırılarak değerlendirilmiştir.Genel Sekreterliğin; Yüksek İhtisas Hastanesinden ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden beklentileri, hedefleri ve projelerinin paylaşıldığı toplantı oldukça verimli geçmiştir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu