Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Hacı Taşan için hatıra ormanı oluşturulacak

Bozlak türkülerin yanık sesi merhum Hacı Taşan için Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Hatıra Ormanı oluşturulacak. Merhum Taşan’ın, anısına ormanda fidanlar dikilecek.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bozlak türkülerin yanık sesi merhum Hacı Taşan için Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Hatıra Ormanı oluşturulacak. Merhum Taşan’ın, anısına ormanda fidanlar dikilecek.

GENÇLİK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Keskin Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek devam eden faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında Güneş, merkezde yürütülen kurslar ve atölyeler hakkında bilgi aldı, gençlerle sohbet etti. Güneş, gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak ve onları geleceğe hazırlayacak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

haci-tasan-icin-hatira-ormani-olusturulacak-2.jpgORMAN ALANINDA İNCELEME YAPTI

Güneş daha sonra Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz ile birlikte Hacı Taşan Hatıra Ormanı’nda incelemelerde bulundu. Orman çalışmaları hakkında bilgi alan Güneş, ormanın korunması ve geliştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

MERHUM HACI TAŞAN KİMDİR?

Kırıkkale’nin yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan Hacı Taşan, nüfus kayıtlarına göre 7 Mart 1930 tarihinde Keskin ilçesinin, türkülere konu olan ve halk arasında “Hacelobası” olarak bilinen Hacıaliobası köyünde doğmuştur. Bazı araştırmalara göre ise Hacı Taşan, 1925 yılında Kırtıllar köyünde dünyaya gelmiştir. Daha 10-12 yaşlarında iken üstat Muharrem Ertaş’tan bağlama dersleri almış, aldığı dersleri kendi yeteneği ve mahalli sanatçılarla pekiştirmiştir. Yöre halkı tarafından olukça sevilen ve benimsenen Taşan, “Keskin Bülbülü” olarak adlandırılmıştır.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x