Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

‘Halimiz işsizden beter’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen hafta sonu Hasandede Kasabası’nda üyeleriyle bir araya geldi. Burada açıklama yapan Beysülen, emeklilerin halinin işsizlerden daha kötü olduğunu ifade etti.

‘İŞSİZE TEŞVİK VAR EMEKLİYE YOK’

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen hafta sonunda Hasandede kasabasında üyeleriyle bir araya geldi. Kırıkkale Şubesinin organize ettiği toplantıda konuşan Bayülsen hükümetin örgütlü toplum istemediğini belirterek sendikaların sürekli budanmaya çalışıldığını söyledi. Sosyal devletin vatandaşına eşit davranan devlet olduğunu bildiren Bayülsen ne yazık ki hükümetin özellikle emekli kesime üvey evlat muamelesi yaptığını bildirdi. Hükümetin işsize imakan sağlarken emekliyi göz ardı ettiğini bildiren Baysülen “Hükümet işsize teşvik verirken emekliye gelince yok diyor. Tüm bunların müsebbibi örgütlü olmamamızdır” dedi.

‘DURUM İÇLER ACISI’

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini bildiren Veli Baysülen bugün emeklinin durumunun Türkiye’nin iyi yönetilmediğinin bir kanıtı olduğunu bildirdi. Türkiye’deki 10 milyon emeklinin durumunun içler acısı olduğunu belirten Baysülen emeklilere ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını ileri sürdü. Emeklilerin işsizlerden daha mağdur olduğunu belirten Baysülen insanların inadına örgütlenmeleri gerektiğini bildirdi. Sürekli değiştirilen yasalarla emeklilerin özel hastanelere mahkum edildiğini belirten Baysülen SGK’nın emeklileri özel sağlık kurumlarına mahkum edildiğini kaydetti. Emeklilerin sendika çatısı altında bir araya gelmeleri gerektiğini belirten Baysülen 18 yıldan bu yana mücadele ettiklerini ve mücadelelerinin bundan sonra da süreceğini bildirdi.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu