Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

HAVAYI KİRLETEN 3 FİRMAYA CEZA

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin hava kalitesi 24 saat kesintisiz izleniyor

Soğuk havayla birlikte katı yakıt kullanım seviyesinin arttığı Kırıkkale’de havayı kirletenlerde affedilmiyor. Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından şehirde havayı kirleten 3 firmaya toplamda 360 bin 985 idari para cezası uygulandı.

24 SAAT KESİNTİSİZ ÖLÇÜM YAPILIYOR

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Kırıkkale’de katı yakıt kullanım seviyesinde de artış gözleniyor. Katı yakıt kullanımıyla birlikte zaman zaman hava kirliliği yaşanırken Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü havayı kirletenlere göz açtırmıyor. İl Müdürlüğü yetkilileri, Kırıkkale’de, Hava Kalitesinin izlenmesi için il merkezinde kurulu 2 adet Hava Kalitesi İzleme İstasyonu 24 saat kesintisiz ölçüm yapılarak ölçüm verilerinin Bakanlığa anlık olarak iletildiğini belirtiyor.

360 BİN TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “İl Müdürlüğümüzce hava kalitesinin korunması yönelik olarak katı yakıt satış noktalarında denetimler yapılarak satılan katı yakıtlardan (kömür) numune alınıp analizleri yaptırılmaktadır. Ayrıca tesislerde yapılan denetimlerde ise emisyonlarını yönetmeliklere aykırı şekilde atmosfere veren 3 firmaya (2x 72 197) 144 394 + 216 591)  toplam 360 bin 985 TL idari para cezası uygulanmıştır. İlimizde hava kalitesinin korunması için çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x