Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

‘Herkes O’nu okuyor’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hz. Muhammed (SAV)’i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasını başlattı.

 YARIŞMA KİTAP OKUMAYA TEŞVİK EDİYOR

Hayatı, güzel ahlâkı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kampanya sonunda yapılacak sınavda dereceye girenler, mükafat olarak umre, tablet, notebook, bisiklet ve sürpriz hediyeler verilecek. Kampanyanın ilk önce İstanbul Kongre Merkezi’nde tanıtıldığını açıklayan Kırıkkale Diyanet Mensupları Derneği (KIDİMDER) Başkanı Necati Karakuş,  Türkiye ve dünyada 7’den 70’e herkesi Efendimiz (SAV) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışmada, Efendimiz (SAV)’in doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınması sağlanacağını söyledi.

 

ADININ HER YERE ULAŞMASI AMACIMIZDIR

Sözlerine devam eden Karakuş, “Dernek olarak, Efendimiz (SAV)’in 7 bin 600 gün içinde ne yaptığının arayışı içerisindeyiz. Kampanyanın internet sitesi ‘www.herkesonuokuyor.com’da, Peygamberimiz’in her gününü inceleyen bir çalışma yapıldı. Bir vahiy gelmeden önce Efendimiz (SAV) ne yaptı, kime ne dedi? Bunları anlatmak, Peygamber Efendimiz (SAV)’i herkesin tanıması, adının her yere ulaşması amacımızdır. Efendimiz (SAV)’e ne kadar iman ettiğimiz, O’nu ne kadar tanıdığımızla doğru orantılıdır. Maalesef, Efendimiz (SAV)’i çok derinlemesine tanımıyoruz. Toplumumuzun yeniden O’nu tanıması adına bir seferberlik başlatıldı.” dedi.

 

BÜYÜK İLGİ

Yarışmada ortaokul, lise ve yetişkinler için üç kategoride belirlenen kitaplar okunacağını belirten Karakuş, “Ortaokul için Rahime Kaya’nın “Efendiler Efendisi Hz. Muhammed”, lise için Reşit Haylamaz’ın “Efendimiz”, yetişkinler için ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Sonsuz Nur” serisi okunacak. 24 Mart 2014 son gün olacak. Sınavların kategori birincileri, çeşitli ödüller alacak. En büyük ödül ise umre olacak. Müracaatlar Kırıkkale NT Mağazası ile   www.herkesonuokuyor.com internet sitesinden müracaat etmesi gerekiyor.”diye konuştu. Bu kampanyanın sadece bir yıllık bir program olmadığını açıklayan Karakuş,  “Önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimiz’in bir yönü ön plana çıkarılacak. Efendimiz’i tanımadığımız çok aşikâr. Tanısaydık, belki bugünkü durumumuz çok farklı olurdu.”şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu