Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Hıdrellez kutlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

6 Mayıs Hıdrellez Kültür- Bahar Bayramı münasebetiyle Celal Bayar Parkı’nda Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa bir şenlik düzenlendi.
GENİŞ KATILIM
Düzenlenen şenliğe; Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Bahşılı Kaymakam Vekili A.Ferhat Özen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, diğer yetkililer, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Şenlikler saygı duruşu ve Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımının eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile başladı.
İKİ PEYGAMBERİN BULUŞMASI
Şenliklerde konuşan Vali Kolat: “Hepinize hoş geldiniz diyor,  bu bayramdaki sevinç ve mutluluğun ilelebet devam etmesini diliyorum. Valiliğimiz, Belediyemiz ve Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün ortaklaşa organize ettiği Hıdrellez Kültür-Bahar Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Biliyorsunuz Nevruz baharın başlangıcıdır. Baharın canlanmaya başladığı dönemdir. Hıdrellez ise bütün yeşilliklerin, bolluk ve bereketin ortaya çıktığı dönemdir. Bu gün de Hz. Hızır ve Hz. İlyas’ın buluştukları ifade edilir. Hz. Hızır’ın karaya ve havayı temsil ettiği, Hz. İlyas’ın ise suyu temsil ettiği rivayet edilir. İki Peygamberin buluşmasından bolluk ve bereketin olduğu ifade edilir.
HIDRELLEZ BEREKETİ
Bu dönemde edilen dualar ve yapılan hayırlar kabul olur. Dolayısıyla şimdi de görüyoruz. Bolluk ve bereket var. Hıdrellezin bereketiyle yağmurlar da geldi. Bütün mesele gönüllerimizde de bolluk ve bereketin, birlik ve beraberliğin, huzurun olmasını temenni ediyorum. Bu güzel ortamın ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ben de bu güzel dualarla daha güzel ve mutlu günlere diyorum” dedi.
KONSER DÜZENLENDİ
Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı gösterisinden sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Topluluğu tarafından mini bir konser verildi. Konserden sonra Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli şarkılar söylendi. Daha sonra Vali Kolat, Hıdrellez Pilavından misafirlere ikram etti. Program sonunda Vali Ali Kolat ve eşi Sayın İlksen Kolat, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yapmış olduğu resim ve ebruli sergisini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu