Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Holep Yöntemi İle Prostat Cerrahisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Prostat büyümesi tedavi yöntemleri arasında yer alan holep, iyi huylu olarak gelişen prostat büyümesi durumlarında teknolojinin ileri imkânları kullanılarak yapılan tedavi yöntemidir. Kapalı olarak gerçekleştirilen bu cerrahi yöntemde, prostat dokusu tamamen temizlenir ve dışarı alınır. Holep tedavi yöntemi hem hasta hem de hekimler için oldukça konfor sağlayan pratik işlemlerdir. Büyük prostat rahatsızlıklarında açık cerrahiye benzer sonuçlar elde etmek mümkündür.

Son yıllar da ürolog hekimler tarafından sıklıkla tercih edilen cerrahi müdahale yöntemlerinin başında holep gelir. Holep tedavisi ile hastalar, prostat rahatsızlıklarından kolaylıkla kurtulabilirler. Holep tedavisi sonrası prostatın yenilemesi, hastanın durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir.

Holep Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Holep ameliyatı diğer ameliyatlarda olduğu gibi uzman kişiler tarafından ameliyathanelerde gerçekleştirilir. Hekim seçimine bağlı olarak genel anestezi veya belden aşağısı uyuşturularak yapılan holep ameliyatı, idrar kanalından girilen özel kameralı cihazlar sayesinde gerçekleştirilir. Hastanın büyümüş olan prostat dokusu özenle ve dikkatle lazer yardımı ile kapsülden ayrılarak mesane içerisine atılır.

Mesane içerisine başarı ile atılan prostat dokusu, teknolojik cihaz ile parçalanma işlemine girerek vücuttan uzaklaştırılması sağlanır. İşlemin tamamlanması ile birlikte ameliyat sonrasında hastaya sonda takılır. Ayrıca işlem sırasında prostat dokusundan alınan örnek, kanser taraması yapılması için patolojiye incelenmeye gönderilir. Prostat ameliyatı yönteminde hastanın durumu ve prostat büyümesi büyük önem taşır. Holep ameliyatı tanı ve tedavi yöntemlerine Tolga Akman sitesinden ulaşılabilir.

Holep Ameliyatı Avantajları

Hekimler tarafından iyi huylu prostat büyümelerinde tercih edilen holep ameliyatı, diğer cerrahi yöntemlere göre daha avantajlıdır. Holep ameliyatı her büyüklükteki prostata uygulanabilir ve çok büyük bir boyutta olan prostatlarda dahil olmak üzere herhangi bir kesi işlemi yapılmadan gerçekleştirilebilir. Açık ameliyat yöntemlerinde alternatif olan holep ameliyatı, cinsel işlevlere herhangi bir zarar vermez.

Holep ameliyatı sonrasında hastanın hastaneden tabucu olma işlemleri, hastanın durumuna bağlı olarak ortalama 1- 2 gün aralığındadır. Ameliyat sonrası takılan sondanın sökülmesi, kişilerde tekrardan idrar yanması gibi olumsuzlukların yaşanmasına neden olmaz. Ayrıca zorunlu hallerde holep ameliyatı sırasında kan sulandırıcı ilaçlar kullanılabilir.

Holep Ameliyatı Kimlere Önerilir?

Prostat rahatsızlığı yaşayan ve hekim tarafından prostat ameliyatı önerilen herkese holep ameliyatı yapılabilir. Oldukça güvenli bir işlem olan holep ameliyatı, diğer yöntemlerin uygulanamadığı durumlarda da tercih edilir. Holep ameliyatında prostatın büyüklüğü önem taşımadığından, prostat ile birlikte eşlik eden mesane taşı tedavisinde de tercih edilebilir. Ayrıca idrar kanalında darlık olan prostat hastalarının holep ameliyatında, lazer ışınlarından destek alınabilir. Holep ameliyatı özellikle kal ve damar rahatsızlığı olan kişiler için tavsiye edilir. Holep ameliyatı hakkında detaylı bilgilere Tolga Akman sitesinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Holep ameliyatı içi tercih edilen sağlık kurumunun gelişmiş ve deneyim sahibi olması da büyük önem taşır.

Kaynak https://tolgaakman.com/holep-ameliyati/

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x