KırıkkaleManşet

HSYK’da Yandırmaz sesleri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaklaşık iki ay sonra yapılacak olan HSYK üyeliği seçimleri için aday belirleme sürecine girildi. Kırıkkale eski Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yapan ve şuan Balıkesir Başsavcısı görevinde bulunan Metin Yandırmaz’ın yapılacak seçimlerde HSYK üyeliğine kesin olarak getirileceği kulislerde konuşuluyor.

 HABER:FATİH GENÇER

Bağımsız olarak en yüksek oyu almıştıHSYK’da Yandırmaz sesleri - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

19 Ekim tarihinde yapılacak olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için yarış başladı. Erzurumlu başsavcı Metin Yandırmaz’ında aday olacağı belirtiliyor. Kırıkkale’de uzun bir süre görev yapan, şuan Balıkesir Başsavcılığı görevini yürüten Yandırmaz, 2010 yılında yapılan seçimlerde bağımsız olarak en yüksek oyu alan adaylardan olmuştu.

“Tek tek dinliyor”

HSYK üyeliği için henüz resmi adaylık başvuruları yapılmasa da   yapılacak temayül yoklamaları için adayların kulis çalışmaları hız kazandı. Yandırmaz’ın adaylığı memleketi Erzurum ve görev yaptığı Balıkesir’de ilgi görüyor. Yandırmaz’ın herkese kapısının açık olduğunu söyleyen adliye çalışanları, makamına gelen insanları ayakta karşıladığını söyledi. Çalışanlar, Başsavcı Yandırmaz’ın zengin, fakir, suçlu, suçsuz demeden, bütün insanları tek tek dinlediğini ve sorunları çözmek için ellinden gelen çabayı sarf ettiğini dile getirdi.

“Teveccühler memnuniyet verici”

Görev yaptığı illerdeki performansı ile adından sürekli söz ettiren Balıkesir Başsavcısı Metin Yandırmaz’ın HSYK üyeliğine kesin gözüyle bakılırken seçim öncesi en güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

Kütahyalı’dan övgüler

Erzurumlu Balıkesir Başsavcısı Metin Yandırmaz’ın HSYK üyeliğine aday gösterilmesi ulusal basınında gündeminde. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Rasim Ozan Kütahyalı’nın önceki gün kaleme aldığı yazısında Başsavcı Yandırmaz’ın HSYK üyeliğine getirilmesi yönündeki yazısı dikkatlerden kaçmadı. Kütahyalı yazısında şu görüşlere yer verdi.

“Seçilme ihtimali kuvvetli”

“Uzun zamandır HSYK seçimleri için çalışma yürüten bir diğer grup ise yargı içinde büyük bir uzlaşma oluşturmak isteyen Yargıda Birlik Platformu. Platform henüz aday listesini açıklamadı. Bu platform paralel örgüte karşı olan, öte yandan yargı teşkilatında popüler olan her kesimden insana kucak açmalıdır. Doğru ve kitlesi sağlam adayların belirlenmesi şarttır. Ciddi bir kitlesi olan iki isim Ankara 4. Ağır Ceza Reisi Hayrettin Türe ve Balıkesir Başsavcısı Metin Yandırmaz’ın da HSYK’ya seçilme ihtimali kuvvetli. Bu isimler Yargıda Birlik’ten de aday gösterilebilir. Bence de gösterilmeliler” (Kaynak: Haber Portalı)

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu