GündemKırıkkaleManşet

Köyler KÖYDES’le gelişiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Özel İdaresi 2014 yılı KÖYDES Projeleri kapsamında yer alan yol programını tamamlamak üzere. İl Özel İdaresi ekipleri “Yolu olmayan köy kalmayacak” sloganıyla Kırıkkale’nin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.

 HABER: FATİH GENÇER

Durmak yok

2014 KÖYDES Projeleri Yol Programı’nda yer alan yol yapım çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay Vali Ali Kolat’ın tüm KÖYDES projelerini yakından takip ettiğini, saha çalışmalarını yerinde incelediğini belirterek, İl Özel İdaresi ekiplerinin planlanan program kapsamında titizlikle çalıştığını söyledi. Atalay tamamlanan ve devam eden projeler hakkında şu bilgileri verdi; “2014 yılında Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından uygulanmakta olan KÖYDES Projelerinden Yol Programı’nda 27.3 kilometre birinci kat asfalt ve 38,45 kilometre ikinci kat asfalt olmak üzere,  toplam 65,75 kilometre yol asfalt ile 1 adet köprü yapılması planlanmış idi.

Tek bir yol kaldı

Programa alınan yollardan 24,3 kilometre birinci kat asfalt ile 38,45 kilometre ikinci kat asfalt yolun yapılması tamamlanmıştır. 3 kilometrelik Keskin İlçesi Yeni Merdan Mahallesi –Efendiköy arasında yapılacak yolda kullanılacak mıcır ve temel altı malzemenin alım ihalesi olup en kısa zamanda bu işinde tamamlanması sağlanacaktır. Yine program dâhilinde Yahşihan ilçesi Hisar Köy Çiftlik Mahallesi Köprü yapımı çalışmaları ise devam etmektedir”

Köyler KÖYDES’le gelişiyor - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay

Hedef göçü tersine çevirmek

Atalay, KÖYDES’in amacının köylerde var olan sıkıntıları en aza indirmek olduğunu söyleyerek, “Asıl hedef göçü tersine çevirmektir. Bu sayede halkın köylerde üretime yeniden başlaması ve tarımsal üretimin yeniden büyümesi sağlanacaktır. Köylerimizde yol, su ve diğer problemlerin giderilmesi noktasında oluşturulan programlar ve çalışmalar titizlikle yapılmaktadır. Başta Vali Ali Kolat, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın olmak üzere tüm idareci ve personeller üzerine düşen görevi yerine getirmektedir”

Tamamlanan yollar

İl Özel İdaresi 2014 Yılı KÖYDES Programı’nda merkezde; Dvy,İlt-Karacaali 3 kilometre birinci kat asfalt, Balışeyh’te; Dvy.İlt. Işıklar-Uzunlar 11 kilometre ikinci kat asfalt ve Hıdırşeyh-Aydınşeyh 5.4 kilometre ikinci kat asfalt, Çelebi’de; Karabucak-Acılıyeniyapan 1.05 kilometre ikinci kat asfalt, İly. İlt-Kyy-İlt. (Sülübük) 1.3 kilometre ikinci kat asfalt, Keskin’de; İly.İlt-Armutlu 7.1 kilometre ikinci kat asfalt, Gülkonak-Kyy.İlt (Kevenli) 2 kilometre ikinci kat asfalt ve Keskin İlçe Merkezi-Eskialibudak 7.6 kilometre ikinci kat asfalt, Sulakyurt’ta; Kyy.İlt (Ağaylı)-Kalekışla 3 kilometre birinci kat asfalt yapımı işi tamamlandı.

Hisarköy Mahallesi’ne köprü yapılıyor

Keskin’de Yeni Merdan Mahallesi-Efendiköy 3 kilometre birinci kat asfalt yapım işi ihalesi tamamlandı ve sözleşme imzalanmasının ardından başlanılacak. Öte yandan yine 2014 Yılı KÖYDES Programı kapsamında yer alan Yahşihan Hisarköy Çiftlik Mahallesi köprü yapımı işi de devam ediyor.  (HABER: FATİH GENÇER)

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ahmet Can
Ahmet Can
14 Ağustos 2014 23:54

Evet bizde köyümüze yeniden yerleşmek yeni evler inşa etmek istiyoruz fakat, Hisar Köy’ün ne Kılıçlar tarafına, ne de Ankara tarafına yolu var, bu nasıl mantıktır. Ankaradan gelen insanların çiftlik kurmak için yarıştığı köyde sular akmıyor, lağım çukuru taşmış ve kimse ilgilenmiyorsa köyümüze nasıl geri dönelim.

ilhat
ilhat
14 Ağustos 2014 22:21

BU KÖYDES HÜSYİNBEY OBASI KÖYÜNE NİÇİN HİÇ UGRAMAZ. KÖY YOLU SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ.

Başa dön tuşu