Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

‘İçinde yaşamaktan keyif duyacağınız bir şehir oluşturacağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Eroğlu Kırıkkale’yi her anlamda geliştirecek projeler ürettiklerini ifade ederek, “Kırıkkale ile ilgili en çok dillendirilen eleştiri, şehre benzemediği ve plansız yapılaşmanın, estetik kaygı duyulmadan oluşan caddelerin, mahallelerin,  görüntü kirliliğinin had safhada olduğudur. İçinde yaşamaktan keyif duyacağınız bir şehir oluşturacağız” dedi.SOSYAL TESİSLER OLUŞTURULACAK
CHP Kırıkkale Belediye Başkanı Adayı Ahmet Eroğlu, İl Başkanı Ziya Kavlak ve parti üyeleri Teras kafede, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim çalışmaları hakkında bilgeler verdi. Zafer Caddesi ve Bankalar Caddesi’nin trafiğe kapatılması gerektiğini belirten Eroğlu, insanların yaşam alanlarını genişleteceklerini ve vatandaşlar için sosyal tesisler oluşturacaklarını ifade etti. Belediye’de çalışan taşeron işçilerin haklarını savunacaklarını belirten Eroğlu, taşeron işçilerin kadrolu ve iyi ücretli bir şekilde belediye çalışanı olacağını kaydetti.

‘İŞÇİLERİN MAAŞLARI ÖDENSİN’
Kırıkkale’nin sorunlarını bildiğini belirten Eroğlu, kendinin sıradan bir geçmişinin olmadığını ve partisinin Cumhuriyet tarihi boyunca var olan parti olduğunu açıkladı. Kent genelinde ulaşım sorununun giderek arttığını belirten Eroğlu, Türkiye’de toplu taşıma sistemi olmayan tek şehrin Kırıkkale olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın işçilere olan maaş borcunu hala ödemediğini Eroğlu, kendisinin başkan seçildiğinde işçilerin maaş sorununun olmayacağını iddia etti. Korkmaz’a yüklenen Eroğlu, “Şimdi ki Belediye Başkanı, Belediye bütçesinden işçilerin maaşlarını adam gibi ödesin” dedi.

‘ŞEHİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAĞIZ’
Trafik sorunlarını çözmek için kente tramvay getireceklerini belirten Eroğlu, yine alt geçit, üst geçit ve katlı otopark projeleri ile şehrin trafiğini rahatlatacaklarını bildirdi. Tramvay projesinin önemine değinen Eroğlu, raylı ulaşım sisteminin Terminal- Hastane ve Üniversite arasını kapsayacağını belirtti. Kültürel ve turizm projelerinin de olduğunu belirten Eroğlu, Kaletepe’ye teleferik sistemi kurarak önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi. Vatandaşları doğayla buluşturmak için bu tür projelere önem vereceklerini belirten Eroğlu, emekliler için de hobi alanları oluşturacaklarını bildirdi.

‘TELEFERİK BÜYÜK MALİYET GEREKTİRMİYOR’
Eroğlu yaptığı açıklamada projelerini şöyle sıraladı, “Kırıkkale ile ilgili en çok dillendirilen eleştiri, şehre benzemediği ve plansız yapılaşmanın, estetik kaygı duyulmadan oluşan caddelerin, mahallelerin,  görüntü kirliliğinin had safhada olduğudur. İçinde yaşamaktan keyif duyacağınız bir şehir oluşturacağız.İmar planlarını ve izinlerini bütünüyle bu amaca yönelik olarak düzenleyeceğiz. Şehrin pek çok yerinde yeşil alanlar ve parklar oluşturacağız.Parklarda halkın kullanımı ve yararlanması için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu kapsamdaki önemli bir projemiz de bütünüyle dinlenmeye ve yaşadığımız ortamın farkına varmaya odaklanmış, şehrin vizyonuna katkısı olacak Teleferik Tesisini Kızılırmak ve coğrafi yapısı uygun bir alana kurmaktır. Teleferik tesisinin kurulması sanıldığının aksine büyük maliyetler gerektirmemektedir ve başlangıç- bitiş duraklarına kurulacak sosyal tesislerle maliyetini karşıladığı gibi Belediye’ye bir gelir ve istihdam kaynağı olabilecektir. Anadolu kültüründe, türküleri ve yaşam geleneği ile yer almış, boztoprağın zirvesi Denek Dağını turizme açacağız.Bu amaca yönelik sosyal tesis projeleri oluşturup uygulamaya koymak için yerel yönetim olanaklarını kullanacağız.Bu proje, Kırıkkale’mizin güzel köylerinin gelişmesine ve gelir sağlanmasına da katkıda bulunacaktır.Diğer projeler de olduğu gibi bu projemiz de istihdam kaynağı olacaktır”

‘SU ZENGİNİYİZ AMA İÇEMİYORUZ’
“Su kaynakları bakımından son derece zengin olan şehrimizin içilebilir şebeke suyunaolan ihtiyacını kesin olarak çözeceğim.Hava kirliliği nedeniyle nefes alınamadığını biliyorum. Kış aylarında kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle hava kirliliği had safhaya çıkıyor, çocuklarımız buna maruz kalıyor. Temiz hava ve su sorununu çözmek için gereken her şeyi yapacağız.”

‘İŞKENCE OLMAKTAN ÇIKACAK’
“Üstünkörü yapılan yol ve kaldırım yenileme çalışmalarının sonucu olarak özellike kış aylarında halkın neler çektiğini biliyorum.Yapacağımız çalışmalarla caddelerde çamura bulanmadan yürüyeceksiniz.Otopark sorununun da tetiklediği bir keşmekeş şehrin gündelik yaşamına hâkim durumda.Şehir merkezini bu karmaşadan kurtaracağız. Alt yapı çalışmalarını hazırladığımız otopark projeleri ile hem sürücüler hem yayalar için şehirde dolaşmak bir işkence olmaktan çıkacak.”

TRAMVAY PROJESİ
“Tramvay, metro olanağı olmayan büyük kentlerde ulaşım ihtiyacını çözmekte kullanılan çağdaş, rahat, maliyeti düşük ve keyifli bir ulaşım aracıdır, son yıllarda pek çok modern kentte tramvaydan yararlanılmaktadır.Kırıkkale’ye tramvay sistemi kuracağız.Böylece, şehir merkezinden başlayarak terminal, hastane ve üniversiteye kolay, ekonomik ve keyifli bir yolculuk imkanı sunacağız.Tramvay, şu anda kopuk gibi görünen üniversite öğrencisi – şehir ilişkisinin çok daha canlı bir şekilde kurulmasını sağlayacak.”

‘İçinde yaşamaktan keyif duyacağınız bir şehir oluşturacağız’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
CHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Eroğlu

ULAŞIM HİZMETLERİ
“Emeklilere,  dul ve yetimlere,  öğrenci ve gençlerimize yönelik sosyal tesisler açacağız.Bu tesislerde dinlenme ve toplumsallaşma ihtiyacını giderme imkânı bulacaklar hem de isteyenler, oluşturacağımız atölyelerde çalışarak kendilerine ek gelir elde edebilecekler. Emeklilerin, dul ve yetimlerin ulaşım hizmetlerinden bütünüyle ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız, belediyenin verdiği hizmetlerden olabildiğince indirimli yararlanmaları için çalışma yürüteceğiz.”

‘ESNAF EMANETÇİ GİBİ’
“Küçük esnaf, sanayi ve çarşı esnaflarının sorunlarını çok iyi biliyorum. Eski sanayi esnafı kendi mülklerinde adeta emanetçi gibi tedirgin ve huzursuz bir vaziyette ne üretim ne de yatırım yapabiliyor? Alın terleri ile ekmeğini kazanmaya çalışan bu kardeşlerimiz için alt yapısı hazır bedelsiz arsa ve küçük katkı paylı modern işyerlerine sahip olmalarını sağlayacak Belediye Destekli Sanayi Sitesi’ni hizmete sunacağım. Çarşı esnafının rekabet gücünü artıracak, ayakta kalmasını sağlayacak ekonomik tedbirler için yerel yönetim olanaklarından faydalanmalarını sağlayacağım.Esnafımızın bireysel ya da küçük birlik halinde ucuz krediler alabilmesinin yollarını açacağım.”

‘TAŞERONLAŞMAYA SON’
“İşsiz kardeşlerimin psikolojik olarak, sosyal ve ekonomik olarak ne denli sıkıntıda olduklarını biliyorum.Diğer taraftan, taşeronların insafına bırakılan sosyal güvenceden yoksun çalışanların tedirginlklerini de biliyorum. Yerel yönetim hizmetlerinin şirket ve taşeronlara ihale edilmesine son vereceğim. Buna bağlı olarak, temizlik, yol yapımı, tamir bakım, ulaşım, gıda gibi hizmetlerin aracı kullanmadan ve kâr amacı güdülmeden belediyeye bağlı çalışanlar tarafından bizzat yapılmasını  sağlayarak işsizlere iş sağlayacağım.  Belediyenin çalışan sayısını artırarak hem işsizlere iş olanağı yaratacak hem de Belediye’nin gelirlerini artıracağım. Bu kapsamda yapılacak detay çalışmalarla çok sayıda işsiz ve sosyal güvenceden yoksun kardeşlerimiz iyi ücretli ve sosyal güvenceli işe kavuşacaklar.”

ENGELSİZ ŞEHİR
“Engelli yurttaşlarımızın yaşama ve sosyal yaşama katılma haklarını görmezden gelerek oluşturulmuş bir şehir anlayışını Kabul etmiyorum.Her konuda engellilerin katılımını sağlayacak mimari, yapısal ve sosyal düzenlemeleri hemen başlatacağım.”

‘SUÇ İŞLEME ORANINDA BİRİNCİYİZ’
“Şehrimiz pek çok açıdan yeterli öz kaynaklara sahip olmasına, ekonomik ve sosyal gelişmişlik bakımından güzel işaretler taşımasına rağmen yalnızca bir konuda Türkiye 1.sidir: Suç işlenme oranı!Yıllardır en çok suç işlenen iller listesinde 1.Sırayı kimseye kaptırmamış olmaktan bir Kırıkkaleli olarak elbette hicap duyuyorum.Her şeyiyle dört dörtlük bir şehir kursanız bile insanların güvenlik sorunu yaşadıkları bir şehirde bunların bir anlamı olmaz.Şehirdeki şiddet olaylarını, suç işleme eğilimini kısa sürede sıfıra indirmek için hem güvenlik birimleriyle hem de sosyal psikoloji uzmanlarıyla bir kampanya örgütleyeceğim. Bu çerçevede mahallelerde, kahvelerde, okullarda, açık havada vb. video film gösterileri, forumlar, paneller düzenleyeceğim; insanlarla uzmanların bireysel görüşmeler yapmasını sağlayacağım, ev ziyaretleri yapacağım ve Kırıkkale’yi bu listeden çıkaracağım. En çok suç işlenen şehir değil en huzurlu şehir olacağız.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu