GündemKırıkkaleManşet

İl Emniyet Müdürü Onar’dan uyarı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte uzun yol seyahatlerinin daha güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesi için vatandaşlara uyarıda bulundu. Onar, yaptığı yazılı açıklamada, üzücü durumların yaşanmaması adına kurallara uyulması gerektiğini belirtti.

 

Aracın, tüm sıvı ve yağları, silecek, far aksamlarının kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Onar, “Lastik kontrolleri yapılmalı, kış lastikleri ile yola çıkılmamalıdır. Uzun yola çıkmadan önce yeterince dinlenilmiş olunmalıdır. Asla alkol alınmamalı, ağır yemeklerden kaçınılmalıdır. Araca alınan eşyalar sabitlenmeli, ani frenleme durumunda kayma, savrulma, dökülme gibi sürücü ve yolcu güvenliğini tehdit edebilecek durumların meydana gelmemesi için gerekli tedbirler alınmalıdır. Araca fazla yük veya yolcu alınmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

YASAL HIZ LİMİTLERİNE UYUN

Onar, araç içerisinde dikkati dağıtacak, görüşü engelleyecek eşya bulundurulmaması, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü ve üçgen reflektörün araçta olduğundan emin olunması gerektiğini dile getirdi. Araçta güncel bir karayolları haritasının bulundurulması ve harekete başlamadan önce koltuk, başlık, ayna ayarlarının yapılması gerektiğini ifade eden Onar, şunları kaydetti: “Emniyet kemeri kullanımı konusunda kesinlikle taviz verilmemeli, yolcuların emniyet kemeri takmaları sağlanmalıdır. Yasal limitlerinin üzerindeki hızlarda araç kullanılmamalıdır”

 

ÖZEN GÖSTERİLMELİ

“Kesintisiz 3 saatin üzerinde araç kullanmamaya özen gösterilmelidir. Molalarda vücut egzersizleri yapılmalıdır. Araç kullanırken cep telefonu kullanılmamalıdır. Yolculuk esnasında yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı, aile yakınlarına yola çıkış zamanı ve gidilecek yer hakkında bilgi verilmesinin faydalı olduğu unutulmamalıdır. Kazaların çoğunluğu gün batımından sonra meydana gelmektedir. Bu nedenle görüş zafiyetinin üst düzeyde olduğu gece yolculuğu çok tercih edilmemelidir. Yol boyunca trafik ışık, işaret ve levhaları dikkate alınmalıdır.” AA

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x