Gündem

İmzalar atıldı, kadınlar için yeni istihdam oluşturulacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahiler Kalkınma Ajansı ve MKE temsilcileri arasında imzalanan protokol kapsamında sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan ve sosyal yardım alan 20 ila 50 yaş arasındaki 20 kadına iş istihdamı sağlanacak.

HABER: YELİZ ERDEM

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Ahiler Kalkınma Ajansı 2023 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında sunulan proje ile, halihazırda MKE AŞ ile yapılan sözleşme kapsamında Barut Fabrikası için 155 mm MBS ateşleyici kesesi ve 155 mm MBS alev azaltıcı kese komplesi üretimi yapan Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki atölyeye, daha verimli ve yüksek kapasiteli üretim yapılabilmesi için 10 adet dikiş makinesi ve lazer kumaş kesim makinesi alımı yapılacak. Ayrıca projede yer alacak kadınların 3-6 yaş arasındaki çocukları için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki bir alanda oyun odası oluşturulacak. Proje kapsamında ilçede yaşayan, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda bulunan ve sosyal yardım alan 20 ila 50 yaş arasındaki 20 kadına Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler tarafından el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi ile iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecek. Ayrıca yine aynı kadınlar için psikososyal destek kurs programı ile 3-6 yaş arasındaki çocukları için oyun odası kurs programları da Yahşihan Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak. Eğitimler sonrasında istihdam edilecek kadınlar, MKE AŞ ile yapılan protokol kapsamında üretilecek ürünlerden parça başı ücret alacaklar. Proje sahibi Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün, MKE AŞ ile 2023 yıl sonuna kadar üretim yapması için protokol bulunmaktadır. Bu işbirliğinin farklı ürünlerin üretimi ile ilerleyen yıllarda da devam etmesi beklenmektedir. Kurulacak olan atölyede MKE AŞ’ye yönelik üretimler yanında ilde bulunan tekstil fabrikalarının talepleri doğrultusunda üretimler de gerçekleştirilebilecek. Bu üretimler sayesinde projenin sürdürülebilirliği sağlanarak atıl kalmamasının önüne geçilebilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu