GündemKırıkkaleManşet

“İsterseniz yaptırmayalım” demişler!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Böyle iş mi yapılır?” Küstahlığa bakar mısınız?
 
Karakeçili ilçesinde bir süredir içme suyu şehir şebekesi için çalışma yürütülüyor. Ancak işi İller Bankası’ndan ihale ile alan firmanın yaptığı gelişigüzel çalışma tepki çekti. Firmaya işini daha özenli yapması için uyarı yapılınca İller Bankası yetkililerinin “O zaman biz işi yaptırmayalım” diyerek küstah ifadeler kullandığı ileri sürüldü.
 
ŞARTNAMELERE UYULMUYOR
Karakeçili ilçesinin yıllardır özlemini çektiği içme suyu şehir şebekesi yenileme çalışması sonunda ihale edildi. İhaleyi alan firma ise çalışmaya başladı. Ancak bu çalışmayla birlikte ciddi bir sorun ortaya çıktı. İddiaya göre firma işi özensiz şekilde ve gelişigüzel biçimde yapıyor. Bu durum yazılı olarak tutanakla kayıt altına alındığı, firmanın teknik şartnamelere uygun hareket etmediği, Belediye tarafından tesbit edilmiş.
 
GELİŞİGÜZEL YAPILIYOR
Firma tarafından kazı genişliklerine uyulmadığı, yataklama ve gömlekleme yapılmadığı, geri dolgunun stabilize dolgu yerine kazıdan çıkan malzemeden kullanıldığı, borular döşenirken hiçbir istikamete bağlı kalınmadığı, gelişigüzel malzeme döşendiği gibi sorunlar belirlendiği iddia edildi. Yüklenici firmanın karını yükseltmek için bunu yaptığı ve ayrıca hiç bir güvenlik önlemi almadığı, iş kazaları ve trafik kazalarına davetiye çıkardığı, bu anlamda da Belediye’yi sıkıntıya soktuğu öne sürüldü.
 
“BUNLAR OLABİLİR” DENMİŞ!
Ayrıca İller Bankası Bölge Müdürlüğü’nün tam kontrollüğünün bulunmasına rağmen, işin başında müdürlükten hiçbir kontrolörün bulunmadığı tesbit edildiği, Belediye Başkanı’nın müdürlükteki şahıslarla görüştüğü ve Başkan’ın şafaen durumu ilettiği, cevap olarak ise “Bunlar olabilir… Biz işi yaptırmayalım, iptal edelim…” denilerek ilçenin hizmetten mahrum bırakılmasına yönelik tehdit ve şantaja varan ifadeler kullanılarak, işin mevcut hali ile kabul edilmesini sağlamaya yönelik baskı uygulamaya çalıştıkları ifade edildi.
 
ŞİKAYETTE BULUNULDU
Belediye tarafından “Bu aksaklıkların ve eksiklerin ivedilikle bir an önce düzeltilmesi için Bölge Müdürlüğümüzün harekete geçip, Belediyemizin bu işin yapılması için ödediği ve daha ödeyeceği bedelin hakkaniyetle yerini bulup, Karakeçili’mize iyi ve düzgün, uzun ömürlü bir hizmetin yapılmasının sağlanmasını rica ederiz” denildiği söylendi. Belediye tarafından bu durum İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne, kurumun Bölge Müdürlüğü’ne ve Bimer’e şikayet edildiği ifade edilerek, sonucunun beklendiği söylendi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu