Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Erken seçimi kaçınılmaz hale getirdiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can Gazetemizi ziyaret ederek, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ile görüştü. Kamuoyunun da merakla beklediği koalisyon konusuna açıklık getiren Can, CHP ve MHP’nin koalisyona yanaşmadığını, CHP ve MHP’nin erken seçimi kaçınılmaz hale getirdiğini ifade etti.
 
CHP VE MHP KOALİSYONA YANAŞMADI
İlçe, köy ve yayın kuruluşları ziyaretlerine devam den AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ve Genel Yayın Yönetmenimiz Nisan Çalışkan ile gündemde yer alan konular hakkında görüştü. Son günlerde meydana gelen terör olaylarından dolayı arka planda kalan koalisyon konusunda açıklamalar yapan Milletvekili Can, ziyaretlerde vatandaşların desteklerini gördüklerini belirterek, seçim öncesi ziyaretlerinde vatandaşların konuşmaya çekindiğini ancak, şu anki tabloda vatandaşların fikirlerini açıkça söylediklerini belirtti. Koalisyon görüşmeleri hakkında bilgiler veren Can, CHP ve MHP’nin koalisyona yanaşmadıklarını söyleyerek, iki siyasi partinin de erken seçimi kaçınılmaz hale getirdiğinin altını çizdi.
 
TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Milletvekili Ramazan Can, “Terörle mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor. Doğuda teröre ağır darbeler vuruluyor ama maalesef şehit haberleri de geliyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu bir travmadır, bu travmanın önüne geçmek için çözüm süreci başlatıldı. Ama bunu yanlış anladılar ya da anlamak istemediler. Devletin demir yumruğu ve ağır darbeleri geldikten sonra HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı iken bile söylemediğini, bombardıman başlayınca ilk defa söyledi ve silahlar bırakılsın açıklamasını yaptı. Demek ki yapılanlar doğru bu kararlılık devam edecektir, kimsenin şüphesi olmasın’ dedi.
 
HALK BİZİ TEK BAŞINA İKTİDAR GÖRMEK İSTİYOR
Can vatandaşlarını öncelikle yapılan askeri operasyonlara büyük destek verdiğini ve terör örgütünün sonu gene kadar operasyonların bitmesi için destek verdiklerini söyledi. Milletvekili Can “ Vatandaşlarımız 7 Haziran seçimlerinde AK Partiye bir ders vermek istedikleri için oylarını başka partiye kullandığını söylediler. Ancak ortaya çıkan tablodan şu anda hiç birinin memnun olmadığını söylediler. Tek başına iktidar partisinin daha faydalı olacağı konusunda hem fikirler. Hükümet kurma çalışmalarında etkin rol oynuyoruz. Ancak koalisyon hükümeti kurulmazsa inceleme gezilerinde gördüğüm izlenim şunu gösteriyor yapılacak olan erken seçimde AK Parti tek başına iktidar olabilir.  Bu sinyalleri aldım. Halk Ak partiyi tek başına iktidar görmek istiyor” ifadesini kullandı.
 
RAPOR HAZIRLAYACAK
Milletvekili Ramazan Can HDP başta olmak üzere PKK’ya yardım eden herkesin askeri operasyondan rahatsız olduğunu ve şimdi bombardıman bitmesi için çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini söylediklerini dile getirdi. Can ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan kim olursa olsun misliyle cevabını alacağını söyledi. Can, yapılan görüşmeleri tek tek not aldığını ve Kırıkkale halkının kararlı duruşundan memnun olduğunu belirterek bu kararı rapor haline getirip meclise sunacağını belirtti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu